x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dana Rogoz, Abramburica fatală

Dana Rogoz, Abramburica fatală

de Roxana Ioana Ancuta    |    23 Ian 2009   •   00:00

De la rolul fetei rebele din serialul “La Bloc”, la femeia puternică din “Îngeraşii”



  •  Care este cel mai promiţător proiect pe care-l vei desfăşura în 2009?

Proiectele pe care le am acum sunt promiţătoare. Lucrez la proiectul “Îngeraşii”, care-mi este foarte drag, şi la emisiunea “De suflet” difuzată de Pro TV Internaţional, care se vede în casele multor români. Sunt două proiecte prezente şi de viitor care-mi aduc mari satisfacţii. În “Îngeraşii” rolul meu se complică, Ingrid devine o femeie puternică, dar nu dau mai mult din casă, iar la “De suflet” primesc din ce în ce mai multe reacţii de la românii de peste hotare, dar şi de la cei din ţară.

  •  Cariera ta, clar, s-a conturat în direcţia artistică. De mică ai cochetat cu filmul, televiziunea... De unde apetenţa asta? A fost întâmplarea care te-a adus în circumstanţele potrivite sau există antecedente şi în familie?

De când eram mică, toată lumea mă întreba ce e mama şi ce e tata. Adevărul e că nimeni în familie nu a avut vreo legătură cu domeniul artistic, părinţii mei sunt ingineri. Mama, însă, şi-a dorit ca eu şi fraţii mei să avem tot felul de activităţi extraşcolare şi aşa s-au legat lucrurile; când am intrat la Abracadabra, ştiam deja ce doream să mă fac: să fiu actriţă. Marian Râlea îmi spunea să nu mă fac actriţă că o să sufăr, că e complicat, că-s puţine roluri, dar de fapt el încerca să mă facă să caut motive, să-mi doresc cu adevărat să fac această profesie. Pot spune că de la 8 ani îmi doresc să fiu actriţă. Până atunci, visam să fiu stewardesă.

  •  Multă vreme ţi s-a spus Abramburica. Îţi aminteşti care a fost declinul? Când te-ai rupt de imaginea Abramburicăi?

Multă lume îmi spune şi acum aşa, dar în semn de răsfăţ. De această imagine am reuşit să mă rup după rolul din sitcom-ul “La bloc”. Atunci s-a produs trecerea. Oamenii au început să mă vadă ca Mimi, atunci au înţeles că am crescut. Şi rolul era de aşa natură jucat şi creat, încât mă punea în situaţii peste vârsta mea reală. Eram o fată rebelă, m-au maturizat şi asta a venit bine pentru că era nevoie de o schimbare majoră. După ce s-a terminat “La bloc”, mi-a fost teamă că oamenii vor rămâne cu mine ca şi Mimi, dar acum simt că sunt eu, Dana Rogoz, actriţa care joacă rolul lui Ingrid!

  •  Apropo de acest nume, intenţionai, la un moment dat, să-ţi deschizi o grădiniţă: “Abramburica”. Mai este de actualitate planul?

Acesta era un plan de afaceri, de viitor, nu în momentul ăsta, pentru că acum nu am resurse de timp şi financiare. Rămâne un plan de viitor.

  •  Postul pe care-l reprezinţi şi tu, Acasă TV, împlineşte 11 ani. I-ai pregătit vreo surpriză?

Eu una ţin cont de astfel de sărbători şi în mod sigur va fi o surpriză. Nu o dezvălui însă, că atunci nu ar mai avea acelaşi efect. Va fi însă una foarte plăcută.

  •  Cum decurge o zi normală din viaţa ta?

Mă trezesc mai devreme decât mi-aş dori, pentru că-mi place să dorm, mă trezesc la 6:00, plec la filmare şi, dacă nu am filmare toată ziua, atunci mă întorc acasă, plimb căţelul în parc, eventual împreună cu fraţii mei şi prietenul meu ne uităm la un film şi, mai nou, am descoperit că-mi place să gătesc.

  •  Dar una de week-end?

În week-end merg la cinema, îmi place să merg la Cărtureşti, mă simt foarte bine acolo, mi se pare relaxant, şi încerc să mă întâlnesc cu oameni pe care nu-i văd în mod uzual, cu prietenele mele pe care le chem la mine, ieşim în oraş.

  •  Care sunt frământările unei tinere de succes, de 23 de ani?

Nu ştiu ce să zic, am în primul rând preocupări absolut normale şi grijile unei absolvente de facultate de actorie. Îmi doresc să joc şi să mă menţin în meserie, e o meserie pe care am pornit-o din plăcere, dar îmi asum riscul şi încerc să mă bucur de orice. Eu mă implic în foarte multe proiecte, nu pot să refuz nimic pentru că-mi doresc să încerc cât mai multe. Dorinţa mea e ca în anii următori să păstrez televiziunea, să fac şi teatru şi film, să simt gustul actoriei.

  •  Cel mai fericit moment din viaţa ta...

E foarte complicat, sunt mai multe, nu pot numi doar unul, momentele mele cele mai fericite au însă legătură cu viaţa mea privată.

  •  Cea mai mare dorinţă...

Personal, să am o familie fericită şi profesional să urc pe scenă.

  •  Cel mai bun prieten…

Trei la număr, prietenele mele din şcoala generală.

×
Subiecte în articol: cover story