x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Daniel Capatos vedeta de la VDTV

Daniel Capatos vedeta de la VDTV

de Claudia Daboveanu    |    07 Iul 2006   •   00:00
Daniel Capatos vedeta de la VDTV
VEDETE
De luni pana vineri, el ne spune tot ce misca pe monden. Numai la Antena 3

Televiziunea, in fata camerei, nu in spatele ei - e un lucru nou pentru tine. Cum e experienta asta, dupa multi ani de presa scrisa?
Totul a inceput ca un experiment: cand Silvia Ionita a fost in concediu, i-am tinut eu locul doua saptamani. Emisiunea aduce rating. Eu sunt pe post de luni pana vineri, Silvia in week-end. Zilnic de la 17:15. Invat din mers si nu mi se pare ca ma duc la serviciu, ci la distractie. Serios! Imi place mult ceea ce fac.

Cum se face ca tie, ca barbat, iti place un domeniu in care se afirma mai ales femeile? Barfe, "soparlite", suete…
Un barbat e mai lucid! Nu ma feresc sa spun lucrurilor pe nume. Ma iau de ei cand fac playback, cand se-mbraca prost, cand isi bat joc de noi…

Ti s-a intamplat sa te inseli asupra unui personaj sau a unei teme VDTV?
Da, in cazul lui Mihai Traistariu. Mi s-a parut ca alegerea ca el sa ne reprezinte la Eurovision a fost total gresita si-n consecinta l-am cam facut praf pe post. Am considerat ca Eurovisionul nu-i un festival in care conteaza doar muzica si vocea, ci si imaginea. Cine merge acolo trebuie sa faca show. Mihai era "varza" la capitolul imagine, dar el n-are nici o vina. S-a dat pe mana stilistilor… Am recunoscut ca m-am inselat, n-am avut nici o retinere sa spun pe post c-am fost un dobitoc… (rade)

Crezi ca taxandu-l pe X ca-i penibil sau pe Y ca face playback se poate schimba ceva in bine?
Nu, nu cred. Tot ce fac eu e sa sanctionez. Avem o rubrica, in care semnalam rateurile vestimentare ale vedetelor, "Politia modei". Am preferat sa nu luam sfaturi de la designeri, ca sa nu fim acuzati de parti prix-uri. Asa ne pastram si independenta.

Crezi in evenimentele inventate? Ma refer la pseudoevenimente - gen "Ixuleasca si-a cumparat o paine" - sau la faptul ca unele vedete, aflate intr-un con de umbra, suna pe la ziare sau televiziuni sa spuna diverse lucruri despre ele (mai mereu minciuni) doar ca sa se mai scrie/vorbeasca si despre ele…
Normal! M-am lovit de asta de nenumarate ori, dar "nu pun botu’", cum se spune, pentru ca experienta ma ajuta sa discern. De exemplu, mai deunazi a venit Florian Pittis cu o stire despre radio3net si sigur ca l-am bagat in direct, pentru ca am o mare stima pentru el si consider ca face bine ce face acolo, la radio. Cat despre "hai sa facem reportaj ca sa-si aminteasca lumea de X", asta n-o fac. E singurul jurnal de stiri mondene. Dureaza 35 de minute zilnic si avem destule subiecte interesante, nu ne permitem sa dam prostii.

Totusi, cum se poate face o chestie inteligenta dintr-un domeniu atat de derizoriu?
Tocmai asta m-a si incitat, ca e considerat derizoriu. Pana la un anumit punct, e adevarat, pentru ca noi n-avem vedete, in adevaratul sens al cuvantului. E clar ca si noi, ziaristii, avem o mare vina ca fabricam autobuze-ntregi de asa-zise vedete, gen Irinel si Monica, Bordeaux, Trident etc. Eu cred ca la VDTV se face un gen de monden inteligent: cu umor, sarcastic. Nu suntem singurii. Si Maruta a reusit acelasi lucru la TVR.

"Gainile violate dintr-un ziar de mare tiraj, de pe la mijlocul anilor ’90, s-au transformat in fetele cu silicoane. Vedete prefabricate. Din pacate, asta cere publicul acum" - Daniel Capatos, Realizator/prezentator tv
×