x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Datoriile acumulate îl lasă pe Michael Jackson fără fermă

Datoriile acumulate îl lasă pe Michael Jackson fără fermă

de Ovidiu Ciutescu    |    27 Feb 2008   •   00:00
Datoriile acumulate îl lasă pe Michael Jackson fără fermă
Celebra fermă Neverland a lui Michael Jackson va fi scoasă la licitaţie, pe 19 martie, în California, dacă starul nu îşi va plăti datoriile pe care le are, a anunţat, marţi, postul de televiziune american Fox News.

DATOR VÂNDUT. Starul american are datorii de 24,5 milioane de dolari în urma unui împrumut garantat cu această somptuoasă proprietate de 1.000 de hectare, situată la Los Olivos, la 200 de kilometri nord-vest de Los Angeles. Documentul postat online de foxnews.com anunţă scoaterea la licitaţie publică a Neverland la Santa Barbara, oraşul de reşedinţă al districtului cu acelaşi nume, pe 19 martie. Purtătorul de cuvânt al lui Jackson, Raymone Bain, nu a dorit să comenteze aceste aspecte. Pe 9 noiembrie 2007, Bain a dezminţit informaţia potrivit căreia ferma ar face obiectul unei confiscări, în ciuda existenţei unor documente care indicau faptul că Jackson nu şi-a plătit datoriile, disponibile pe site-ul de internet al companiei de asigurări Fidelity National Financial. Potrivit documentelor, Michael Jackson a făcut, în martie 2006, un împrumut de 23 de milioane de dolari pentru care a garantat cu ferma sa. În octombrie, starul era deja în întârziere cu plata sumei de 212.000 de dolari.

PROBLEME. Jackson a părăsit această proprietate în iunie 2005, după ce a fost achitat în procesul în care a fost judecat pentru pedofilie, şi a locuit pe rând în Bahrein, în Europa şi la Las Vegas. Cel care l-a acuzat pe Jackson de pedofilie a declarat că abuzurile sexuale au avut loc chiar la Neverland - intitulată astfel după numele insulei de vis a lui Peter Pan, copilul care refuză să crească. Ferma include, printre altele, un parc de distracţii, un tren în miniatură şi o grădină zoologică. În aprilie 2006, avocaţii starului au anunţat că Jackson a refinanţat o datorie pe care o avea faţă de Fortress Investment Group, o instituţie financiară din New York specializată în companii aflate în dificultate. New York Times a evaluat datoria aceasta la suma de 270 de milioane de dolari. Michael Jackson s-a confruntat, în ultimii doi ani, cu datorii foarte mari, provocate mai ales de deteriorarea imaginii sale în urma procesului. În martie 2006, Michael Jackson a putut redeschide proprietatea Neverland, după ce a plătit amenzi în valoare de 49.000 de dolari. Cântăreţul a fost nevoit să închidă o parte din Neverland cu două săptămâni înainte, pentru că nu mai plătise de trei luni asigurarea pe casă şi nici personalul care se ocupa de proprietate. De asemenea, în februarie 2006, Jackson a fost obligat să plătească angajaţilor lui salarii restante care au totalizat 306.000 de dolari. Jackson, în vârstă de 49 de ani, se confruntă în prezent cu mai multe procese civile care i-au fost intentate pentru că nu-şi plăteşte datoriile la timp, de către mai mulţi foşti avocaţi, asociaţi şi chiar de către un farmacist.

×
Subiecte în articol: magazin jackson michael jackson