x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun De ce cad stelele?

De ce cad stelele?

de Loreta Popa    |    17 Iun 2007   •   00:00
De ce cad stelele?
Sursa foto: KARINA KNAPEK/

Moderatorul unei emisiuni a intrebat un mare actor: "De ce cad stelele?". Răspunsul acestuia din urmă m-a făcut fericită... "Ca să se nască oameni!"

Ce vor bărbaţii

Moderatorul unei emisiuni a intrebat un mare actor: "De ce cad stelele?". Răspunsul acestuia din urmă m-a făcut fericită... "Ca să se nască oameni!"

Mai tărziu, intr-o zi de vineri, cănd cireşele imbujorate cerşeau imbrăţişări, acel actor a primit o propunere, să joace pe scenă in faţa lui Dumnezeu. O ofertă tentantă pe care nu a avut cum s-o refuze. Distribuţia era una de vis: Amza Pellea, Gheorghe Cozorici, Silvia Popovici, Gina Patrichi, George Constantin, Emanoil Petruţ şi lista continuă.

Parafrazăndu-l pe acel actor vreau să vă rog să nu-mi daţi voie să-l uit... să mă trageţi de mănecă in fiecare zi, să-mi smulgeţi zămbetul de pe faţă, să mă bruscaţi fără milă, să-mi vărăţi ace sub unghii, să-mi confiscaţi hărtia şi stiloul, să mă alungaţi dintre cei vii, să mă lăsaţi fără tristeţi, bucurii, iubiri, gelozii şi neputinţe dacă vreodată voi indrăzni să-i uit pe Iancu Jianu, pe Zeno, pe Romeo, pe Henric al lV-lea, pe Hamlet, pe Don Juan, pe Eminescu. Pe EL... Pe acel bărbat prin ochii căruia voiai să priveşti lumea. Ochi mari, negri, calzi, veşnic melancolici. Sobru, intelectual, de o nobleţe aparte... Transpunea impecabil cinismul şi ironia fină a personajelor sale. Sufletul lui devenise rotund, era un intreg, era implinit de tipul de armonie de care a avut mereu nevoie, venit atăt de tărziu. A primit un răgaz de şapte ani de sus ca să respire iubirea. Il ştiu in blugi, călare pe un armăsar la fel de calm ca el, cu şuviţe creţe, rebele sau imbrăcat in negru. Vocea lui, stilul lui, jocul lui, totul era unic la el...

RĂSPUNSUL. La un an şi ceva de la acea emisiune a venit răndul meu să intreb: "De ce mor oamenii?". Am primit răspunsul in vis de la actorul copilăriei şi adolescenţei mele: "Ca să se nască stele!". N-am nevoie de un telescop să caut steaua care s-a născut atunci cănd Adrian Pintea a atins cu răsuflarea lui praful cosmic. E pe cer şi o puteţi vedea cu ochiul liber...

×
Subiecte în articol: magazin