x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun De ce n-o să-mi pun niciodată cenuşă-n cap

De ce n-o să-mi pun niciodată cenuşă-n cap

de Victor Ciutacu    |    05 Noi 2007   •   00:00

Ma uit stupefiat de zile intregi cum simţim nevoia, ca un popor umil şi sărac ce suntem, să ne punem cenuşa-n cap pentru o faptă căt se poate de reprobabilă a unui neghiob pe care-l cheamă, culmea, Romulus, ca pe intemeietorul Romei.


Ma uit stupefiat de zile intregi cum simţim nevoia, ca un popor umil şi sărac ce suntem, să ne punem cenuşa-n cap pentru o faptă căt se poate de reprobabilă a unui neghiob pe care-l cheamă, culmea, Romulus, ca pe intemeietorul Romei.


Vlad Petreanu, apelul tau e emoţionant, s-ar putea să dea bine ca imagine la extern, dar personal nu simt nevoia să mă raliez lui pentru că:

1. Nu pricep de ce o intreagă ţară se autoculpabilizează pentru un imbecil. Există legislaţie care pedepseşte ce (şi mai ales dacă) a făcut Mailat.

2. Nu-mi aduc aminte să-şi fi cerut vreo altă ţară scuze de la noi pentru, spre exemplu, copiii abuzaţi sexual.

3. Nu mai pun demult botu' la făcături (din soţie de parlamentar violată s-a transformat in nevastă de militar neviolată, iar singura martoră a acuzării e plecată cu capu').

4. Nu-mi doresc să cauţionez acţiunile iresponsabile ale extremiştilor dintr-o ţară care l-a dat istoriei pe Mussolini, şi a legiferat organizaţiile paramilitare de tip "escadroanele morţii" şi nu cred că e-n măsură să ne dea nouă lecţii in domeniul toleranţei.

5. Nu eu am tolerat ani de zile taberele de nomazi de la marginea Romei şi nici măcar nu l-am votat pe doritorul de voturi şi sănge romănesc Veltroni.

6. Nu am săvărşit in viaţa mea o fărădelege, deci nici in străinatate, aşa ca să mă scutească.

7. Nu am nici o rudă in intreţinerea statului italian, nici măcar la munca. Iar cei care-şi căştiga păinea lucrănd in Italia n-o fac nici de bine ce le era in ţară şi nici nu fură banii necesari subzistenţei. Restul sunt excepţii şi trebuie aplicată legislaţia.

7. Nu ei işi cheltuie banii in concedii sau deplasări la mine-n ţară, ci eu la ei.

8. Nu pot accepta ca, intr-o Europă Unită cu reguli valabile pentru toată lumea, unii să fie cu beneficiile, iar alţii (invariabil, noi, excepţiile) cu pierderile.

9. Nu vreau să accept limitarea drepturilor şi libertatilor fundamentale ale omului, fie el şi ţigan. Si totuşi, nu eu huidui pe stadioane italienii care căştiga bine in Romănia, ci ei il măscăresc pe Mutu (pentru acurateţe, cel mai bun fotbalist din Italia).

10. Nu eu am făcut-o pe Andreea Pană ţigancă impuţită.
Â

×
Subiecte în articol: magazin