x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun De testicule? / Vladimir Putin recunoaşte că l-ar fi spânzurat pe Mihail Saakaşvili

De testicule? / Vladimir Putin recunoaşte că l-ar fi spânzurat pe Mihail Saakaşvili

04 Dec 2008   •   00:00

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, a sugerat că l-ar fi spânzurat pe preşedintele georgian Mihail Saakaşvili în cursul conflictului din august, relatează AFP.



"Este adevărat că l-aţi fi spânzurat pe Saakaşvili de ceva anume?", l-a întrebat un cetăţean pe Putin în cursul sesiunii de discuţii.

"De ce neapărat de ceva anume?", a replicat Putin, declanşând râsete şi aplauze în sală.

"Să vorbim serios. Cunoaştem evenimentele tragice din Irak", unde trupele americane au intervenit "sub pretextul că ar căuta arme de distrugere în masă pe care nu le-au găsit niciodată", a continuat premierul rus.

"Saddam Hussein a fost spânzurat pentru execuţiile din zonele şiite. Saakaşvili a comis crime în satele osete, Saakaşvili a organizat o baie de sânge şi execuţii împotriva osetilor", afirmă Putin.

"Dacă nu ar fi avut loc o agresiune georgiană în Osetia de Sud, Rusia ar fi continuat să creeze condiţii pentru reunificarea Georgiei. Poporul georgian trebuie să decidă care este responsabilitatea omului politic care i-a dus într-o astfel de situaţie", a subliniat şeful Executivului rus.

Întrebarea s-a referit la declaraţiile lui Jean-David Levitte, principalul consilier al preşedintelui francez Nicolas Sarkozy. Acesta a dezvăluit că Vladimir Putin intenţiona să îl înlăture de la putere pe Mihail Saakaşvili în cursul conflictului din august.

Potrivit consilierului, Sarkozy aflase prin intermediul serviciilor secrete că Rusia intenţiona să ocupe Tbilisi şi să instaureze un nou regim. "Nu puteţi face asta, lumea nu va accepta aşa ceva", le-a spus Sarkozy celor doi lideri ruşi. Putin a răspuns încordat: "Îl voi spânzura pe Saakaşvili de ouă". "Cum?, a întrebat surprins Sarkozy. "Americanii l-au spânzurat pe Saddam Hussein", a replicat Putin.
Mediafax

×
Subiecte în articol: saakaşvili lumea