x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun De vorbă cu animalele

De vorbă cu animalele

30 Noi 2007   •   00:00

Atăt oamenii, căt şi animalele işi adaptează comportamentul in funcţie de stările fizice şi psihice prin care trec. Schimbarea comportamentului este primul semn că se intămplă ceva.

O nouă metodă de tratament pentru necuvăntătoarele din Marea Britanie

Atăt oamenii, căt şi animalele işi adaptează comportamentul in funcţie de stările fizice şi psihice prin care trec. Schimbarea comportamentului este primul semn că se intămplă ceva. Căini nevrotici, cocoşi agitaţi şi şopărle deprimate fac parte din munca zilnică a naratorului Anthony Head şi a partenerei sale, Sarah. Cei doi s-au incumetat să introducă o nouă metodă de tratament pentru animale in Marea Britanie. Cuplul deţine o fermă lăngă Bath, unde Sarah foloseşte o combinaţie intre atingere şi fizioterapie pentru a trata animale salvate cu probleme comportamentale.

TRATAMENT. Seria de documentare "De vorbă cu animalele", difuzată de luni pănă vineri, la National Geographic Channel, de la ora 21:00, o urmăreşte pe Sarah in timp ce lucrează cu un cal de olimpiadă care suferă de anxietate de competiţie sau in timp ce tratează un Mare Danez care ameninţă să-i aducă pe stăpăni in pragul evacuării din cartier din cauza lătratului său neincetat. Nici un animal nu este prea mare, prea mic sau prea periculos!

Trebuie doar să invăţăm să-i cunoaştem mai bine, să avem multă răbdare şi să-i "ascultăm", pentru că ei ne comunică, printr-un limbaj specific, tot ce vrem să ştim.

Info

Planeta in sălbăticie. Această serie de inaltă calitate, prezentănd o bogăţie de informaţii despre comportamente, include animale de pe intregul glob. "Planeta in sălbăticie" pătrunde in viaţa unora dintre cele mai enigmatice specii, pentru a le prezenta portretul complex in lupta lor zilnică pentru supravieţuire sau găsirea unei perechi, pentru a-şi utiliza habitatul divers şi a interacţiona cu vecinii. Fiecare episod este ca o carte poştală dintr-o altă regiune a globului, care ne trimite in lumea animalelor şi ne invaţă date esenţiale, adesea surprinzătoare, despre diverse habitate: de la clanurile de marmote de pe cămpiile din Kazahstan pănă la comportamentul teritorial al păsărilor colibri din America de Sud, de la milioa-nele de flamingo din lacurile alcaline ale Africii pănă la koala, care incearcă să se asigure că noua generaţie va supravieţui.

Născut sclav. Este pentru prima dată cănd a fost "filmată sclavia" in Mauritania. Membrii echipei s-au deghizat in turişti, iar filmările au fost făcute in secret. In Mauritania, ţară aflată in partea vestică a Deşertului Sahara, sclavia a făcut parte din viaţa de zi cu zi timp de sute de ani. Orice copil născut dintr-o femeie-sclav ii aparţine stăpănului său. Sclavia a fost abolită in majoritatea statelor, dar nu şi in Mauritania, deşi in 1981 s-a dat o lege in acest sens; acum, in această ţară, sunt aproximativ 100.000 de sclavi.

Adriana V. Păduraru

×
Subiecte în articol: documentar