x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Designerul Alexander McQueen s-a spânzurat în propriul apartament

Designerul Alexander McQueen s-a spânzurat în propriul apartament

12 Feb 2010   •   00:00
Designerul Alexander McQueen s-a spânzurat în propriul apartament

Alexander Lee McQueen, unul dintre cei mai influenţi designeri britanici, a fost găsit mort în propria casă, în cursul zilei de ieri. Potrivit BBC, poliţia metropolitană britanică nu a confirmat de la început dacă moartea designerului a fost una accidentală, sau a survenit prin sinucidere. Conform publicaţiei britanice The Sun, designerul a fost găsit spânzurat.



Într-un mesaj postat pe Twitter, în data de 3 februarie, McQueen, în vârstă de 40 de ani, anunţa moartea mamei sale. Moartea „huliganului modei britanice”, numit astfel de compatrioţii săi, a venit cu doar câteva zile înainte de Săptămâna Modei la Londra, unul dintre cele mai importante evenimente ale anului în materie de creaţie vestimentară.

Printre celebrităţile care i-au purtat creaţiile se numără Sarah Jessica Parker, Sandra Bullock şi Eva Green, Rihanna, Lady GaGa şi Bjork. Mai multe vedete au postat pe Twitter mesaje de condoleanţe şi de părere de rău, pentru cel care a fost „un maestru al modei şi o sursă de inspiraţie pentru mulţi”. „Astăzi, industria modei a pierdut un nume mare. Un simbol al tuturor. Tot ceea ce atingea transforma în frumuseţe. Ne va fi dor de el cu disperare”, a declarat Victoria Beckham, în amintirea prietenului ei, scrie BBC, citat de ftr.ro.

Moartea lui Alexander McQueen vine la trei ani distanţă de sinuciderea prietenei şi mentorului său Isabella Blow, director de modă al publicaţiei Tatler Magazine. Aceasta s-a sinucis la puţin timp după ce a fost diagnosticată cu o formă avansată de cancer ovarian.

×
Subiecte în articol: lumea