Toate bune şi frumoase. Adică, nişte camere cu muieri umflate, tumefiate de frică şi de variate alte anxietăţuri. Cocoţate delicat pe mese de născare. Printre ele, din timp în timp, asistente zeloase cu meseria la purtător care găseau, vai, atât de natural azvârlitu' cearceafului acoperitor de ruşine ca să vază cum se mai prezintă dilataţia.
Când nu puteau desluşi exact exact ce se petrece înăuntru, atunci dânsele dădeau alarma la domnu' sau la doamna doctor, care, plini de scârba rutinei, poposeau mofluzi în încăpere şi-şi azvârleau câteva degete pricepute întru descifrarea enigmei. Între timp, infirmierele dormeau. Sau fumau. Sau sorbeau cafele cu buzele ţuguiate de plăcere. Şi uitau, de obicei, să mai schimbe aşternuturile însemnate de chinurile bietelor muieri care se străduiau şi ele să devină mame. E de-nţeles, fireşte, că şi infirmierele-s bugetare.
Aşa se scurgeau orele. Între timp, afară taţii îşi desfăşurau chinul undeva pe băncuţe, aşezaţi relativ comod, la umbra castanilor înverziţi. În fine, dă-i să nască una, alta. Urlete, vaiete, chiote. Pe alocuri mugete şi răgete din altă lume.
Personalul medical, plin de experienţă şi metodă, încurajează pacienta să mai tacă dracului din gură, că nu-i nici prima şi nici ultima, că pân' la urmă ce dacă tocmai îi iese un sac de 4 kile jumate pe-acolo pe unde de obicei îi iese un amărât de jet de pipi şi deci să se mai stăpânească. Doar se făcu miez de noapte şi nu vrem să trezim spitalu'. În fond şi la urma urmei, nesimţito de mamă care eşti tu mamă de-acuma, când te-ai reprodus ţi-a plăcut!
BA PE-A DUMNEAVOASTRĂ. A naibii replică, Doamne, iartă-mă, că de fapt am vrut să zic a dracului, mai tâmpită nici că putea să fie, şi pe formă şi pe fond. Slavă Cerului că n-am avut parte la momentul respectiv, că scuipai plodu' repede şi făr' de probleme. Adică, după toată tărăşenia cu ruptun-n paişpe, cu tăiatu', cusutu' şi întreg alaiu', să vină vreo bovină, vreo ovină, vreun cercopitec ceva ori vreun domn elegant cu sămânţa-n strungăreaţă şi să-l auzi că zice ceva de aia a mă-sii cu aceeaşi naturaleţe cu care-ar vorbi de starea vremii! Nu zău, mai sunt şi chestii sfinte pe lumea asta şi cred că aia a mă-sii e una dintre ele. Zic.
TATA-FRIGIDER. Unde mai pui că supliciul nu se termină. Ba se suie-n sus, la ţâţe. Care, nu-i aşa?, devin pe dată frigider de prunc micuţ. Sigur, e natural, frumos, giugiuc bonbon. Doar când se lasă cu răni şi carne vie parcă-i un pic mai naşpa şi când vine simpatica de doctoriţă, zâmbitoare, să-ţi spună cum păţea ea când fie-sa avea şi dinţişori. Cică să vezi atunci. Până la dinţişori însă m-am văzut nevoită să fac alt exerciţiu crâncen. Şi anume să-mi aduc aminte de aia mă-sii de ziceam că-i sfântă şi deci să n-o trimit pe doctoriţă fix acolo, cu acceleratu'...
STUFF BY ANUŞKA
Bărbaţii, supăraţi că încărunţesc
Bărbaţii se îngrijorează cu adevărat când încep să încărunţească. Peste o jumătate din cei care au răspuns sondajului asupra aspectului lor au spus că cea mai mare teamă a lor este părul cărunt, relatează Daily Mail. Pe locul doi figurează căderea şi rărirea părului, iar pe locul trei, părul nedorit din nas şi urechi. Următoarele lucruri nedorite sunt creşterea în greutate şi îngălbenirea dinţilor. Cu toate acestea, bărbaţii recurg rareori la produsele de îngrijire personală, considerând fie că nu sunt necesare, fie că nu dau rezultate mulţumitoare.
Kamasutra, la semafor
O editură britanică pare să vină în sprijinul românilor care petrec ore în şir în trafic şi mai ales la semafor. Ca să fim mai expliciţi, respectiva editură a lansat în format audio celebra "Kamasutra", în lectura actriţei Tanya Franks. Dacă la început actriţa s-a simţit "nervoasă şi entuziasmată" în acelaşi timp, la final a fost "complet relaxată". "Singurul lucru care a lipsit la final a fost ţigara de după", a adăugat Franks. Potrivit editorului Simon Petherick de la Beautiful Books, "«Kamasutra», publicată în Marea Britanie pentru prima dată la sfârşitul secolului al XIX-lea, este punctul de întâlnire perfect dintre Istoria antică şi modernitate". "Nu avem nici un motiv să ne simţim ruşinaţi că citim sau ascultăm o copie a acestei importante şi minunate cărţi în public. Pur şi simplu trebuie să o descărcăm pe MP3 pentru a ne înveseli drumul spre casă", a adăugat Petherick.
Citește pe Antena3.ro