x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Destinatii sinistre

Destinatii sinistre

de Raluca Grintescu    |    18 Noi 2005   •   00:00
Destinatii sinistre

De la cimitire, manastiri si castele medievale, la destinatii invaluite in mister si pline de legende lugubre

MAGAZIN
De la cimitire, manastiri si castele medievale, la destinatii invaluite in mister si pline de legende lugubre

Manastirea Lucedio (Trinity, Italia)

Potrivit legendelor, in 1968, fetele tinere din Trino pretindeau ca visele lor erau batuite de "Necuratul" care le seducea si le trimitea sa viziteze calugarii din manastirea locala. Se spune ca aceste fete i-au corupt pe calugari la Satanism. Papa Pius al VI-lea a fost nevoit sa inchida lacasul din cauza ritualurilor, abuzurilor si crimelor. Mai tarziu, manastirea s-a redeschis, o ceata misterioasa invaluind si acum o parte a lacasului iar unul din stalpii cladirii este permanent umed. Toti calugarii au fost inmormantati in pozitia sezut, in cerc, mumi -ficandu-se natural.

Catacombele Capuchins (Palermo, Italia)

Originalitatea acestor catacombe se remarca prin numarul mare de corpuri mumificate existente. In 1599, preotii din localitate au imbalsamat un calugar ca sa se poata ruga la el chiar si dupa moartea acestuia, iar localnicii le-au urmat gestul, mumificandu-i pe cei dragi. Actualmente, catacombele detin peste 8.000 de corpuri, iar pentru o nota si mai infricosatoare, mortii au fost complet imbracati.

Castelul Charlesville (Irlanda)

Se zvoneste ca Charlesville este unul dintre cele mai bantuite castele din Irlanda. Legenda spune ca scopul arhitecturii initiale era sa atraga energia druizilor, in schimb, a reusit sa atraga doar spiritele rele. Unii cred ca a fost construit pe o groapa ciumoasa unde atat mortii cat si vii au fost ingropati pentru a opri raspandirea bolii. Cu toate acestea, castelul este deschis spre vizitare si pentru baluri.

Cimitirul Greyfriars Kirk (Edinburg)

Doua generatii de clerici au incercat de-a lungul timpului sa "elibereze" cimitirul de fantome prin exorcizari. Peste 150 de vizitatori au fost atacati de spiritele malefice, iar multi au spus ca s-au ales cu rani misterioase pe corp dupa ce au facut un tur al necropolei.

Mary King’s Close (Edinburg)

Mary King’s Close este una dintre cele mai putin vizitate - si mai infricosatoare - zone din Edinburg deoarece a fost cea mai afectata de plaga in 1645. Intreaga zona a fost inchisa, multe familii fiind zidite in casele lor si lasate sa moara. Dupa ce domeniul a fost redeschis, nimeni nu a mai vrut sa locuiasca acolo pe motiv ca sufletele victimelor astupate de ziduri bantuie teritoriul.

Muzeul Mutter (Philadelphia)

Renumitul muzeu medical detine o gramada de exponate care-ti ridica parul pe spinare: boli, lovituri, accidente si anormalitati. Cei care-i calca pragul pot viziona peste 20.000 de obiecte ciudate, de la specimene si fotografii cu accidentele din Razboiul Mondial, ramasitele siamezelor Chang si Eng, la scheletul unui pitic, organe de maimute sau chiar un colon lung de 27 foot.

Catacombele Parisului (Franta)

Sapte milioane de parizieni sunt inmormantati in tunelele subterane ale orasului denumit si "Imperiul Mortii" datorita scheletelor etichetate cu anul mortii. Catacombele sunt foste cariere de piatra, scheletele fiind transferate aici abia spre sfarsitul anilor ‘70 din cauza supraaglomerarii din cimitire. In catacombele friguroase, temperatura constanta este de 10 grade iar tunelele se intind pe 300 de km astfel incat oricine se poate rataci daca se aventureaza neinsotit.

Cimitirul Pere Lachaise (Paris, Franta)

Cimitirul gazduieste mari poeti, artisti si scriitori, precum Colette, Victor Hugo sau Delacroix. Necropola, deschisa publicului in 1804, are peste 70.000 de pietre funerare si este inconjurata de salcii plangatoare si chiparosi. Ceea ce da o nota funesta sunt sculpturile grandioase ale ingerilor, zeilor si copiilor care pazesc mormintele. Cimitirul isi inchide portile la apusul soarelui iar deschiderea este anuntata de un clopotel.

Insula Poveglia (langa Venetia)

Cand ciuma a lovit Italia in 1576, mii de oameni bolnavi si morti au fost parasiti sau ingropati pe insula. Secole mai tarziu, un doctor nebun a construit un spital unde-si supunea pacientii la torturi ingrozitoare. Locatia este atat de sinistra incat nici un turist nu are voie sa calce pe acolo.
×