x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Documentar - La un pas moarte

Documentar - La un pas moarte

de Adriana V. Paduraru    |    02 Feb 2007   •   00:00
Documentar -  La un pas moarte

Momentele cruciale, dilemele morale si deciziile de viata si de moarte ale supravietuitorilor

Momentele cruciale, dilemele morale si deciziile de viata si de moarte ale supravietuitorilor

Seria "La un pas de moarte" revine pe Discovery Channel, dezvaluind noi povesti extraordinare de supravietuire. Fiecare episod prezinta o poveste adevarata despre rezistenta, folosind reconstituiri exacte si marturii directe ale celor care au reusit sa depaseasca pericole uriase si chiar s-au confruntat cu moartea.

Fiecare episod examineaza momentele cruciale, dilemele morale si deciziile de viata si de moarte ale supravietuitorilor, permitandu-le telespectatorilor sa inteleaga mai bine instinctul uman de supravietuire in conditii extreme.

EPISOADE. Trei alpinisti, care se apropie de varful Muntelui McKinley, sunt prinsi de un viscol cumplit. Unul este orbit de zapada, are degeraturi si pierde singura lor statie radio. Ceilalti trebuie sa faca fata unei caderi oribile pe panta muntelui pentru a-i salva viata prietenului lor. In timp ce coborau cu pluta pe un rau, in Alaska, un tata si fiul sau sunt tarati sub o portiune de gheata. Ramasi fara adapost, fara hrana si fara haine calduroase, ei trebuie sa se desparta pentru a cauta ajutoare intr-o zona salbatica, foarte dura, unde se confrunta in permanenta cu riscul de a fi atacati de ursi.

Pentru un tanar cuplu pornit sa faca drumetia vietii lor in jungla amazoniana, totul se transforma intr-o lupta fara speranta, in incercarea de a scapa de insecte si de mistretii salbatici. Caldura si foamea le provoaca halucinatii, iar cei doi risca sa isi puna singuri capat vietii, ca rezultat al delirului care i-a cuprins.

Un grup plecat cu o ambarcatiune in amonte, pe fluviul Zambezi, in Africa de Sud, este rasturnat de un hipopotam care ii arunca in apele pline de crocodili. Unul dintre ei se indreapta spre tarm, dar este atacat de acestia si trebuie sa treaca cu bine peste noapte. Intre timp, restul grupului incearca sa tina la distanta crocodilii, avand la dispozitie doar o vasla.

EXPERIMENTE. Daca iti inchipuiai ca esti curat, mai gandeste-te! "Experimente trasnite", de la ora 22:00, iti arata ca trilioane de mici creaturi impart cu tine propriul tau corp. Apoi, tot in acest episod, afla cum acupunctura ar putea revolutiona industria piscicola. De la ora 22:30 urmeaza alte lucruri interesante. Din programul difuzat de National Geographic Channel vei afla despre o reteta de tratament impotriva calvitiei la barbati pe care o puteti prepara singuri acasa. In plus, vei mai afla despre vesta tactila care-i invata pe baietii din formatiile muzicale sa danseze sincron.

MINTEA LUI EINSTEIN. In 1955, dupa moartea lui Einstein, un patolog i-a extirpat creierul si l-a pastrat, in speranta ca va descoperi cum functioneaza mintea unui geniu. Astazi, mostrele de tesut au inceput sa scoata la iveala indicii referitoare la ce anume poate diferentia unele minti de celelalte. Acestea si multe alte informatii de ultima ora le veti descoperi in documentarul "Enigmele mortilor: Secretul mintii lui Einstein", difuzat vineri seara, de la ora 23:00. Rubrica realizata de Raluca Grintescu
×