x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Documentar - Paradisuri naturale

Documentar - Paradisuri naturale

de Raluca Grintescu    |    09 Feb 2007   •   00:00
Documentar - Paradisuri naturale

Viata multor specii depinde de migratia somonilor

NATIONAL GEOGRAFIC / PARADISURI NATURALE / Documentar / Vineri / 17:00
Viata multor specii depinde de migratia somonilor

Situat in inima regiunii sud-estice a Alaskai, Golful Glaciar este un paradis de gheata si ocean. In aceasta prima serie "Golful Glaciar" (9 februarie, ora 17:00) veti urmari viata ursilor bruni, a vulturilor plesuvi, a balenelor cu cocoasa si a altor specii simpatice, a caror supravietuire depinde de migratia somonilor.

HABITAT. "Templul tigrilor" (12 februarie) va prezinta povestea Parcului National Bandhavgarh, odinioara rezervatie pentru vanatoare a maharajahilor indieni, unul dintre cele mai importante habitate ale tigrilor ramase in lume. In acest parc, un palat abandonat a devenit caminul unei populatii infloritoare ale acestei feline, al liliecilor, cobrelor si maimutelor care-si impart teritoriul cu un preot solitar. Periplul paradisurilor naturale continua cu documentarul "Big Sur - Coasta Californiei" (13 februarie). Big Sur a fost numita cea mai fabuloasa intalnire dintre uscat si ocean. Aici, aerul, apa, pamantul si viata s-au imbinat spectaculos oferind refugiu pentru multe creaturi precum condorul, soimul, balena albastra, marele rechin alb si foca-elefant.

PARADIS. "Oaza arctica - Insula Southampton" (14 februarie) prezinta nordul indepartat al Canadei ce revine la viata in timpul primaverii si al verii. In acest sezon scurt de lumina si resurse, balenele beluga, balenele si focile de Groenlanda, caribu si ursii polari migreaza catre paradisul arctic.

Tot aici, un vanator inuit doreste sa-l invete pe fiul sau de 12 ani abilitatile traditionale de supravietuire a poporului lor stravechi. "Lumea disparuta - Tepuis" (15 februarie) prezinta un tinut salbatic izolat din mijlocul savanelor din sud-estul Venezuelei, unde traiesc plante si animale ciudate. Unul dintre numeroasele platouri inalte de aici este sursa Cascadei Angel, cea mai inalta din lume.

INFO
PREGATIREA UNUI RALIU MONDIAL. O serie de documentare care urmareste echipa Subaru pentru Raliul Mondial, pe parcursul campionatului mondial 2006, de la testarile de dinaintea sezonului pana la evenimentele finale, decisive. Programul prezinta evenimentele, intrand in culisele raliurilor, pentru a dezvalui punctele de vedere ale unei echipe de curse, cu contributii importante oferite de sefii, mecanicii, pilotii si co-pilotii echipei.

PRIM-PLAN PERICULOS. Acest material va arata cum poate fi cu adevarat lumea animalelor, intr-un montagne-russe emotional, realizat de unii dintre cei mai apreciati cameramani din lume. Urmariti intalniri cu animale care, din prietenoase si minunate, devin intr-o clipa cumplite. Programul contine materiale cu animale salbatice, filmate in imprejurari in care unii dintre cei implicati au sfidat moartea. Aflam cum se filmeaza secventele: norocul, maiestria, pericolele infruntate si curajul celor mai buni cameramani din lume sunt cu adevarat uimitoare. Acestia trebuie sa aiba reflexe de vipera, viteza de ghepard, inteligenta de elefant si, in plus, dorinta de a-si neglija siguranta personala de dragul filmului. Rubrica realizata de Adriana V. Paduraru
×