x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Documentar - Secrete

Documentar - Secrete

de Raluca Grintescu    |    19 Ian 2007   •   00:00
Documentar  -  Secrete

Neobisnuitul din spatele lucrurilor obisnuite

Neobisnuitul din spatele lucrurilor obisnuite

Debutand la 24 ianuarie ora 22:00, la National Geographic Channel, seria "Secrete" prezinta istoria obiectelor devenite obisnuite in viata majoritatii oamenilor din intreaga lume. Pornind de la creatiile primitive si ajungand la prototipurile extravagante, "Secrete" trece in revista cele mai incitante transformari pe care aceste produse dinamice le-au cunoscut de-a lungul secolelor.

NECESITATE. Oare vor folosi oamenii intr-o buna zi toaletele ecologice cu formare de compost? Cum sunt realizate ambalajele care pot contine virusuri mortale sau tone de deseuri nucleare? Marturiile expertilor, imaginile generate pe computer si inregistrarile de arhiva fac posibila, in fiecare episod, descoperirea complexitatii din spatele obiectelor pe care le folosim zilnic. Aparute din necesitate, aparatele de ras, toaletele si ambalajele s-au transformat in obiecte de arta, inventatorii lor intrecandu-se in a crea cele mai interesante produse.

Obicei vechi de 30.000 de ani, barbieritul a devenit o obsesie estetica si o industrie de miliarde de dolari

Toaleta ar putea fi considerata una din cele mai remarcabile inventii ale omenirii, contribuind la transformarea Romei in imperiu si permitand omului sa calatoreasca in spatiu

INFO
PRIMUL IMPARAT. Qin Shi Huang Di, primul imparat al dinastiei Qin, (dupa numele caruia a fost botezata China), este considerat creatorul unuia dintre cele mai mari imperii ale Antichitatii si al unei armate uimitoare din soldati de teracota. Documentarul "Secretele primului Imparat" studiaza povestea fascinanta a lumii pe care Qin a creat-o si a dominat-o atat in timpul vietii, cat si dupa moarte. Cu ajutorul reconstituirilor ultramoderne, patrundem chiar in toiul bataliilor armatei imperiale, in incaperile misterioase ale uluitorului palat al imparatului, precum si in atelierele unde erau create armurile soldatilor. Ultimele cercetari arheologice si imaginile generate pe computer ne ofera sansa sa admiram comorile nemasurate din taramul subteran al imparatului.

MOTOCICLETE. Incepand de luni, 22 ianuarie, de la ora 23:00, motocicletele construite la comanda intra in centrul atentiei in seria a treia din programul Discovery "Constructorii de motociclete". Telespectatorii au ocazia sa ii vada pe unii dintre cei mai buni constructori de motociclete din tara, care intra in confruntari de tipul turneelor, pentru a obtine titlul de "Cel mai bun fabricant de motociclete din lume". In numai 30 de zile, doi dintre cei mai mari fabricanti de motociclete din lume vor construi cate o motocicleta unicat, la comanda. Rubrica realizata de Raluca Grintescu

×