x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Domeniul .eu a depăşit pragul de 3 milioane de adrese

Domeniul .eu a depăşit pragul de 3 milioane de adrese

15 Ian 2009   •   00:00

În urmă cu patru zile, domeniul .eu cu numărul 3 milioane a fost înregistrat de către un cetăţean german.un cetăţean german. Domeniul de internet  se află pe locul patru în topul celor mai populare domenii de internet din ţările europene şi pe locul nouă în lume, a anunţat ieri Comisia Europeană.



"Cele trei milioane de nume în domeniul .eu arată încrederea pe care o au utilizatorii de internet din Europa în domeniul .eu", a declarat comisarul european pentru societatea informaţională, Viviane Reding. "Această realizare, care survine cu numai câteva luni înainte de cea de-a treia aniversare, demonstrează că domeniul .eu şi-a atras în mod clar preferinţa publicului: un număr în creştere de utilizatori de internet aleg să îşi exprime online identitatea europeană. Sunt în mod special încântată să văd că un număr tot mai mare de întreprinderi mici şi mijlocii au adoptat domeniul .eu ca parte componentă din identitatea lor corporativă şi aştept cu interes să văd din ce în ce mai multe întreprinderi care beneficiază de domeniul .eu în viitor", a adăugat oficialul european. Prin atingerea celui de-al treilea milion de nume, domeniul .eu şi-a consolidat poziţia printre cele mai mari zece domenii de vârf din lume, precum .com, .net. şi .org. Pe primul loc la nivel mondial se află domeniul .com care, în luna noiembrie 2008, număra 78,631 milioane nume.
În Europa domeniul .eu este în continuare depăşit de domeniul .de (de la Germania) cu 12,447 milioane nume şi .uk (de la Marea Britanie) cu 7,277 milioane nume, şi se luptă pentru locul trei cu domeniul .nl (de la Olanda) care are 3,190 milioane nume.
Agerpres

×
Subiecte în articol: milioane domeniul lumea