x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dubiile procurorilor şi ale familiei l+au exhumat pe Dumitru Tinu

Dubiile procurorilor şi ale familiei l+au exhumat pe Dumitru Tinu

de Horatiu Sima    |    19 Noi 2007   •   00:00

Dumitru Tinu şi-a pierdut viaţa, la 63 de ani, intr-un grav accident de maşină, petrecut la 1 ianuarie 2003, pe DN 1, pe raza comunei Bărcăneşti.Rămăşiţele fostului director al cotidianului Adevărul au fost exhumate la cimitirul din localitatea Breaza, judeţul Prahova, de o echipă de la Institutul Naţional de Medicină Legală, in cadrul anchetei privind imprejurările in care ziaristul şi-a pierdut viaţa


ANCHETĂ. Exhumarea a fost  realizată de trei specialişti de la INML, in prezenţa procurorilor de la Parchetul de pe lăngă Tribunalul Prahova şi a avocaţilor familiei Tinu. Rămăşiţele au fost la sediul INML din Bucureşti, unde vor fi supuse unei expertize medico-legale. Dosarul morţi lui Dumitru Tinu a fost redeschis la solicitarea lui Andrei Iucinu. Acesta consideră că numai exhumarea mai poate oferi, in acest stadiu al anchetei, detalii privind morfologia şi topografia leziunilor traumatice osoase.

Â

NECLARITĂŢI. "Consider că, in prima fază a cercetării, examenul medico-legal a fost incomplet şi efectuat deficitar, motiv pentru care, la acea vreme, chiar organul de cercetare penală a solicitat efectuarea unui supliment de expertiză prin care s-a cerut implicit exhumarea cadavrului lui Tinu Dumitru. Mai mult decăt atăt, in motivarea ordonanţi de infirmare a soluţei de neincepere a urmăririi penale, din 9 noiembrie 2007, aţi avut chiar dumneavoastră in vedere aspecte nelămurite sau contradictorii din primul examen medico-legal", se arată in cererea lui Andrei Iucinu, inaintată prim-procurorului Parchetului de pe lăngă Tribunalul Prahova.

Â

DUBII. Pe 27 noiembrie 2006, procurorii au dispus deschiderea dosarului privind imprejurările in care şi-a pierdut viaţa fostul director al cotidianului Adevărul Dumitru Tinu. Ei au luat această măsură deoarece au constatat, analizănd cererea lui Andrei Iucinu de redeschidere a anchetei, că există o serie de aspecte ce nu au fost lămurite pe deplin in dosar.   Ordonanţa emisă de procurori relevă că există dubii privind dinamica accidentului, precum disproporţa dintre presupusa viteză din momentele imediat anterioare accidentului, avariile suferite de autovehicul şi urmările concretizate in decesul victimei.

Â

REEVALUARE. Procurorii consideră necesară efectuarea unei expertize tehnice auto la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice Bucureşti, care să stabilească valabilitatea aspectelor din expertiza tehnică auto existentă. De asemenea, anchetatorii cred că este necesară reevaluarea posibilităţi de producere a leziunilor constatate la Dumitru Tinu, prin proiectarea pe geamul din stănga faţă, precizarea timpului necesar in mod normal pentru coagularea săngelui, avănd in vedere că unul dintre martorii oculari audiaţi a menţionat că victima "avea săngele uscat", a intervalului de timp ce a trecut intre producerea leziunilor cu caracter vital şi momentul decesului.

Â

ASASINAT. Reprezentanţi Parchetului de pe lăngă Tribunalul Prahova sunt de părere că se impune să fie lămurite şi alte aspecte, precum persoanele cu care Dumitru Tinu şi-a petrecut Revelionul, lipsa unor bunuri de strictă necesitate din maşină, cum ar fi telefonul mobil, cheile, cartea de identitate. Andrei Iucinu a inaintat, in octombrie 2006, prim-procurorului Parchetului de pe lăngă Tribunalul Prahova o cerere in care solicita redeschiderea anchetei privind imprejurările in care şi-a pierdut viaţa Dumitru Tinu. Cererea este semnată, alături de Andrei, de sora lui Dumitru Tinu, Elena Pirvu, de nepotul acestuia, Virgil Tinu, şi de mama lui Andrei, Emilia Iucinu. Semnatarii consideră că Dumitru Tinu a fost victima unui asasinat, moartea producăndu-se cu violenţ, iar autorii au simulat un accident auto pentru a-şi acoperi "faptele abominabile".


Â

Â




Â

Â


Â

Â


Â


Â

Â


Â

Â


Â



Â

Â


Â

Â


Â



Â


Â

Â


Â


×
Subiecte în articol: magazin dumitru tinu dumitru tinu