x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dupa 17 ani, Steaua, iarasi in semifinale

Dupa 17 ani, Steaua, iarasi in semifinale

de Adrian Vaduva    |    14 Apr 2006   •   00:00
Dupa 17 ani, Steaua, iarasi in semifinale
SPORT
Steaua - Middlesbrough, joi, ora 20:30 la Realitatea TV

Au trecut 17 ani de la ultima prezenta a echipei din Bulevardul Ghencea intr-o semifinala europeana. Se intampla in 1989, an in care, de altfel, Steaua a si jucat finala Cupei Campionilor, pierduta cu 4-0 in fata italienilor de la AC Milan. Un an mai tarziu, rivala din Stefan cel Mare, Dinamo, se oprea in "careul de asi" al Cupei Cupelor, consemnand, asadar, cea din urma prezenta a noastra intr-o semifinala. Ce a urmat apoi stie toata lumea. Fotbalul romanesc s-a afundat in mediocritate, iar formatiile noastre cu greu depaseau primele tururi in competitiile continentale.

CAREUL DE ASI. Acum, Steaua a reusit sa sparga gheata, militarii fiind primii dupa Revolutie care reusesc sa patrunda in careul de asi al unei competitii europene, depasind, gratie unui gol inscris in deplasare, o alta formatie din Romania, Rapid Bucuresti. In semifinalele Cupei UEFA, Radoi & Co. vor intalni formatia Middlesbrough, dupa ce gruparea engleza a reusit calificarea in aceasta faza a competitiei, eliminandu-i pe elvetienii de la FC Basel, cu scorul general de 4-3. "Boro" a castigat meciul de pe teren propriu, cu scorul de 4-1, suficient pentru a depasi infrangerea din tur. Golurile englezilor au fost marcate de Viduka de doua ori, Hasselbaink si Maccarone. Pentru jucatorii din Tara Cantoanelor a marcat Da Silva.

COEFICIENT UEFA. Steaua va juca primul meci la Bucuresti la 20 aprilie, iar returul este programat in Anglia la 27 aprilie. Accederea Stelei in semifinale ne propulseaza, in acest moment, pe locul 10 in clasamentul UEFA, cu un coeficient general de 30,790. Pentru a putea sa inscriem o echipa direct in Liga Campionilor, sezonul 2007-2008, baietii lui Olaroiu trebuie sa obtina cel putin 4 puncte. Cu alte cuvinte, sa se califice in finala. In acest moment, locul 9 este ocupat de Rusia, tara care a ramas fara nici o echipa in competitiile europene, cu un coeficient de 31,833. In clasamentul UEFA pentru acest sezon, Romania se situeaza pe primul loc, cu 16,166 puncte, urmata de Italia, cu 15,214 puncte, Spania, cu 13,785 puncte si Anglia, cu 13,428 puncte.

SEMIFINALE CUPA UEFA
Steaua - Middlesbrough
20.04/27.04
Schalke 04 - Sevilla
20.04/27.04

×
Subiecte în articol: steaua