x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun E fierbinte dupa ’89 - Isabela Neamtu, actrita cu voce de aur

E fierbinte dupa ’89 - Isabela Neamtu, actrita cu voce de aur

de Claudia Daboveanu    |    15 Iul 2005   •   00:00
E fierbinte dupa ’89 - Isabela Neamtu, actrita cu voce de aur
PORTRET
Exista destin? Daca da, insemnele destinului Isabelei Neamtu sunt numele si vocea. In ultima vreme, aceste doua daruri cu care au fericit-o ursitoarele s-au facut pe deplin simtite.

In caz ca nu mergeti la teatru, o stiti pe Isabela de la televizor, din reclama la vopsea (dar nu de par) in care zice: "Nucule, ti-e bine, draga?". Replica i-a iesit din gura pentru prima data la adresa cuiva, pentru ca de obicei ea e intrebata daca-i e bine... Si oricum, era pe sticla, nu in viata.

NEAMTU DIN EA. Culmea-i alta: partea finala a sloganului era "... scoate neamtu’ din tine!". Iar pe ea o cheama Neamtu si e nascuta-n Piatra-Neamt. Ideea e ca daca s-ar fi nascut in... "Nemtia" sau aiurea, tot actrita s-ar fi facut, pentru ca are un "ce" al ei, care-o face sa razbeasca pe oriunde se duce. S-a aruncat in meseria asta cu capul inainte, din foarte multa nevoie de dragoste. Pe care s-o dea si s-o primeasca. Si-a dat seama abia dupa ce-a intrat la facultate cat de mult ii place sa (se) joace. Nu spune, ca mai toate "divele": "Da, am stiut c-o sa ma fac actrita inca de la gradinita, cand educatoarea ma lauda cat de frumos recit!". Daca tot veni vorba de joc si copilarie, stiti ce-i place cel mai mult? Sa se joace, dar sa fie si serioasa si sa poata modifica orice in jurul ei, pentru ca nimic nu-i batut in cuie. Grea treaba, nu? Nu si daca esti Harry Potter...

VOCE SEXY. Cum? Iar veni vorba de copilarie? Ce-ati zice daca ati afla ca, in Romania, ea e vocea papusii Barbie? Dar ca a fost aleasa vocea lui Nani, dintr-o viitoare productie Walt Disney? Circulati cu metroul? "Urmeaza statia Eroilor, cu peronul pe partea stanga!" Ei bine, aflati ca vocea sexy care va anunta ce si cum, in periplul subteran, e tot a ei. Ati vazut "Sex, Drogs and Rock’n Roll"? Glasul de la telefon ii apartine. Si tot la telefon probabil ati vorbit si dumneavoastra cu ea, caci are part-time la o importanta firma de telefonie mobila. Isabela zice ca are timp pentru toate. La inceput, i-a fost frica, a avut sentimentul nesigurantei de a lucra in multe locuri, dar in nici unul sigur. Apoi si-a dat seama ca asta-nseamna, de fapt, libertatea. A jucat in facultate toate reginele posibile. Ulterior, s-a prins ca in meseria asta nu-i loc de regine... Dupa absolvirea UNATC, "facultate cam lunga, unde unele materii ar trebui studiate mai temeinic", a jucat in multe piese de succes, dar nici un director de teatru nu i-a zis: "Vino la noi!". Trebuie s-o vedeti pe scena, daca inca n-ati facut-o, pentru ca-n spectacolul Anei Margineanu, de la Teatrul Mic, "8PT N9OUA, 89... fierbinte dupa ’89" face cateva roluri interesante. Incitante. Fierbinti, dupa ’89. Exact ca ea, o reprezentanta a generatiei ’90.

"Nu inteleg cum pot spune oamenii ca n-au timp si ca nu fac niciodata compromisuri? Exista timp pentru toate, iar compromisuri face toata lumea." "Ar trebui sa nu existe roluri, ca sa nu le joc. Ele ma aleg pe mine, nu invers. De cate ori mi-e greu, ma gandesc la Judi Dench. Ea a luat Oscar la 60 de ani"

Toamna irlandeza


Isabela n-are vacanta. E si greu sa-ti iei liber de la atatea joburi. Repeta-n draci, alaturi de alti actori tineri, piesa lui Peca Stefan, "The Sunshine Play", cu care va pleca la Dublin, la Festivalul "Fringe", in septembrie. Un spectacol de teatru alternativ, jucat in engleza. Banii din vanzarea biletelor le vor reveni integral actorilor. Din toamna, vedem piesa in Green Hours.

×