x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Eco-Amorul

Eco-Amorul

de Sînziana Stancu    |    23 Apr 2010   •   00:00

Un american din doi afirmă că nu ar fi atras de o femeie care nu respectă mediul şi îşi aruncă mizeria în natură.



În cadrul unui sondaj făcut de grupul Timberland pe un eşantion de 1.025 de americani, cu ocazia Zilei mondiale a Pământului, 54% dintre bărbaţii americani au răspuns că ar renunţa la o relaţie cu o femeie care aruncă gunoiul menajer pe unde apucă, scrie Le Point, în ediţia online.  Sondajul Timberland mai arată că 25% dintre bărbaţii americani nu i-ar face curte unei femei care nu dă gunoiul la reciclat, iar 23% dintre ei nu agrează femeile care nu fac economie de lumină. Femeile care conduc maşini ce consumă mult combustibil nu sunt pe placul a 21% dintre bărbaţii americani.  

Pe de altă parte, potrivit aceluiaşi sondaj, 72% dintre cei intervievaţi sunt de părere că americanii trebuie să folosească becuri economice, iar 57%, că trebuie combătută poluarea în marile oraşe,  prin folosirea bicicletei sau a altor mijloace de transport nepoluante, în locul autoturismului personal. De asemenea, mulţi consideră că ar fi bine ca membrii unei singure familii să nu folosească fiecare dintre ei autoturismul personal, dacă ar putea să meargă împreună într-o singură maşină.

"Această anchetă arată că bărbaţii americani sunt în căutarea eco-amorului", a fost concluzia grupului Timberland.

Pe de altă parte, un sondaj al Institutului Gallup, realizat în martie, pe un grup de 1.014 persoane de ambele sexe, arată că problemele de mediu nu sunt însă prioritatea tuturor americanilor, ci numai 38% dintre ei pun accent pe mediu, faţă de 53% dintre ei, care consideră creşterea economică drept prioritate pentru ţara lor.   

×
Subiecte în articol: lumea