x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun El este Ogică. Uite cum povesteşte. Iată "violul"

El este Ogică. Uite cum povesteşte. Iată "violul"

20 Feb 2008   •   00:00
 El este Ogică. Uite cum povesteşte. Iată "violul"

Inclusiv Jurnalul online!
O poveste. Atât de exclusivă de felul ei încât am fost nevoită să fac ceva, să ies în evidenţă, să fiu explozivă, în direct, senzaţional, irezitibil. Declar inclusivitate deplină asupra rândurilor ce urmează...


Inclusiv Jurnalul online!
O poveste. Atât de exclusivă de felul ei încât am fost nevoită să fac ceva, să ies în evidenţă, să fiu explozivă, în direct, senzaţional, irezitibil. Declar inclusivitate deplină asupra rândurilor ce urmează...


Ogica s-a hotărât să povestească totul. Hotărârea aceasta putea da naştere, dupa mintea mea, unei epopei, unui roman fluviu, foileton. Ghilgameş a rămas fără concurenţă, decizia luată de Stelică s-a întrupat văzului nostru, nu pe un bilet 6/49 - cum s-ar fi aşteptat toată lumea, ci, cuminţel şi ordonat, într-o foaie Can-can . Într-o paritate de doi la unu, s-au unit în cuget şi simţiri, pentru a ţine piept vajnicului povestitor, Adrian Artene şi Narcis Voicu, cărora le vom rămane veşnic îndatoraţi pentru actul de caritate comis întru informarea noastră ca şi cititori de presă scrisă de limbă, în special de cea română..


Era în anul Domnului 2008, la vremea lui Făurar, taman de ziua valentină – patrusprezece ale lunii – când până şi din pietrele mall-ului susură parfum şi izvor de dragoste... Ingrediente: 125 ml lapte, 120 ml apă, 125 g unt, 2 g sare, 4 ouă mari, 110 g făină, 30 g pudră de cacao... Hopa! Stai aşa, ca mi-s bolândă! Scuze cititorii mei, îmi picaseră ochii pofticioşi pe reţetele din Jurnalul de bucătarie şi-am produs un minunat mix de borcane ale interesului.... În acel fapt al timpului,"şuşoteli de ciocolată" sau măcar "guriţe gurmande" tre' să fi fost "nealterate", presupune mintea mea, intre Stelică şi cea, evidenţiată asa de calitativ de autori - mulatra Laurette, născându-se dorinţa... şi mai ales dorul de ducă. Toate drumurile duc către Brăila, ,neputându-se sustrage maximei celebre acolo a dus ş-al lor.


Ogică încantă mamele, alea care-s femei, e mărturisirea lui. Ajunşi pe maluri de Danubiu, acasă la Laurette, potenţialul încântător a lui Stelică, ajutat discret de felul aparte al "unui braţ de flori şi a unui parfum scump" a acţîonat, mai mult decât letal, pe căi estetice şi olfactive asupra bietei mame. Care mamă n-a suportat decât 6 ani umilinţele unei pretendenţe italiane asupra mâinii fiicei sale. Eliberat, "naţionalizmul" de sorginte raţională, ce stătea în simţireea fiinţei sale a pus în vorbele ei o rugăminte, de mama. Parcă o aud... "Stelică mamă, fă-mi fiica celebră! Uite, lopata avem. Banii mai tre'. Să-i faca din modelling."

O rugăminte de mamă nu-i de ici de colo. S-a pornit, în tromba val-vârtejului, în aceeaşi zi, spre Bucureşti, acolo unde colcăie celebritatea şi modelingu'.e la el acasă la fie'ce colţ de strada. Au zburătăcit prin cluburi, două la număr. S-a renunţat, de către Laurette, la alte cluburi, de fiţe, doar pentru plăcerea vieţuirii la aceeaşi masă cu Ogică. D-aci pâna la ciorba consumată la Mihăileşti n-a mai fost decat un pas, mic pentru om. "

Ameţita cu frumuseţea ei", şi nedeclarat din motive de cod rutier de alte licori cu efect identic şi asemanator, nesperanţa lui Stelică de-a "sfârşi noaptea în pat", la ceasurile la care alţii o sfârşesc cu somnul, s-a transformat în crudă realitate.atunci când propunerea de schimbare a locaţiei, într-un acces de globe-trotteri, către Giurgiu a primit "oui" din partea Laurettei..


"Cum au chefuit ca doi porumbei, in camera de motel.", camera aflată vis-a-vis de ciorbă, va ramane de poveste. Cu viol sau fără, De porumbei vă pot a zice eu, in cunoştiinţă de cauză, vecină fiind cu o pereche de columbofili d-aştia (era să scriu columbeni) care au nesimţirea să-mi găinăţeze maşina, dupa fiecare noapte toridă.


În urma acţiunii mediatice "Can-can" Ogica rămâne la braţ cu întrebări, mai mult sau mai puţin retorice:."Nu inteleg de ce Laurette sustine ca am violat-o." "Daca Laurette se afla in motel impotriva vointei ei, de ce a plecat la un moment dat si, apoi, s-a intors?". Introspecţii specifice vremurilor de poveste în care era un Petre Petre, era o Nadina şi era o răscoală


Părăsim şi noi povestea "valentină", prin spatele motelului, plecand pe jos, pe marginea soselei, insomniaci la gândul că această poveste v-ar fi interesat....


  • "Numai în articolele mele de mâine puteţi citi ce-au scris "ziarele" de ieri"

 

 

×
Subiecte în articol: magazin