x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Eşti sociabil? Devii mai gras!

Eşti sociabil? Devii mai gras!

de Corina Andriuta    |    23 Ian 2008   •   00:00
Eşti sociabil? Devii mai gras!

11:11 • Persoanele sociabile şi prietenoase suferă mai des de surplusul de kilograme, decât cei care sunt nervoşi. La această concluzie au ajuns cercetătorii japonezi, rezultatele fiind publicate în jurnalul Journal of Psychosomatic Research, informează rian.ru.

Persoanele sociabile şi prietenoase suferă mai des de surplusul de kilograme, decât cei care sunt nervoşi. La această concluzie au ajuns cercetătorii japonezi, rezultatele fiind publicate în jurnalul Journal of Psychosomatic Research, informează rian.ru.

 

CARACTERISTICI. La acest studiu, la care au participat peste 30 de mii persoane, cu vârstele cuprinse între 40 şi 64 de ani, cercetătorii urmăreau , iniţial, legătura dintre înălţimea şi greutatea omului cât şi profilul său psihologic. S-a descoperit că oamenii, cu un indicator al masei corporale BMI (Body Mass Index) care este mai mare de 25 - indicatorul obezităţii, este întâlnit la persoanele cu caracter deschis. Luând în calcul alţi factori, cum ar fi fumatul, bărbaţii extravertiţi sunt cu 1,73 procente mai predispuşi la îngrăşare decât cei introvertiţi. La femei raportul este de 1,53. În acelaşi timp, oamenii care au stări de nervozitate dese au BMI 18,5, de două ori mai des decât oamenii liniştiţi. Indicatorul masei corporale se determină prin împărţirea greutăţii corporale la înălţimea la pătrat. Indicatorul care este mai mic de 20 de unităţi indică o distrofie, indicatorul de la 20-24, indică greutate normală pentru adulţi , 25-26 obezitate gradul I, 27-29 obezitate gradul II, iar 30-35 indică obezitatea ca boală. Indicele care este mai mare de 36 indică un risc major pentru viaţa omului. Savanţii speră că rezultatele cercetării lor vor ajuta în lupta împotriva obezităţii.

 

×
Subiecte în articol: magazin