x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun EURO 2008 / Debut strîmb pentru gazde

EURO 2008 / Debut strîmb pentru gazde

de Ovidiu Ciutescu    |    08 Iun 2008   •   00:00
EURO 2008 / Debut strîmb pentru gazde

22:30 • Elveţia – Cehia 0-1 (0-0)

Echipa naţională a Cehiei a reuşit să acumuleze primele trei puncte în Grupa A de la EURO 2008, după ce sîmbătă a cîştigat cu 1-0 partida inaugurală a turneului, contra Elveţiei, una dintre ţările gazdă.

Echipa naţională a Cehiei a reuşit să acumuleze primele trei puncte în Grupa A de la EURO 2008, după ce sîmbătă a cîştigat cu 1-0 partida inaugurală a turneului, contra Elveţiei, una dintre ţările gazdă.

 

DUEL. În faţa unei arene arhipline, Elveţia a sperat într-un debut frumos. Şi-a pregătit victoria cu o avanpremieră coregrafică de excepţie: o temă alpină, specifică celor două ţări gazdă, Austria şi Elveţia. Aproximativ 1.000 de persoane din 13 ţări au fost prezente pe teren, pentru realizarea spectacolului. Potrivit organizatorilor, ceremonia a fost inspirată de pixel art, iar sute de voluntari au format cu ajutorul unor cuburi imense imagini prin care au reprezentat anotimpurile, dar şi sigla turneului. În faţa unor personalităţi de marcă, printre care prinţul Albert de Monaco, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, Franz Beckenbauer, preşedintele UEFA, Michel Platini, dar şi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, membru în Comitetul Executiv al forului european, Elveţia a început în trombă. Frei, Behrami ori Inler au pus presiune pe careul controlat de Ceh. Degeaba. O singură greşeală făcută de apărarea helvetă a fost suficientă pentru ca Sverkos să aducă Cehiei primele puncte în cont.


OPINII. Selecţionerul Elveţiei, Jakob Kuhn, a declarat după meciul de deschidere că rezultatul partidei nu este unul corect şi gazdele ar fi trebuit să obţină măcar un egal: "Băieţii pot ieşi din stadion cu capul sus pentru că am făcut un meci destul de bun. Această înfrîngere nu este meritată şi cred că am avut destule ocazii. Trebuia să obţinem măcar un rezultat de egalitate, dacă nu chiar să învingem". De cealaltă parte, tehnicianul cehilor, Karel Bruckner, a spus că rezultatul este foarte bun: "Întotdeauna o să fie greu să joci împotriva Elveţiei, mai ales cînd evoluează acasă. A fost un joc foarte strîns şi foarte tacticizat. Acest lucru se poate schimba totuşi în partidele următoare. Este un rezultat foarte bun pentru noi". Autorul singurului gol al partidei, Sverkos, a precizat că este "în al noulea cer": "Acum am un sentiment fantastic, ce pot să zic? Sînt foarte fericit după ce am marcat şi cred că şi coechipierii mei ar trebui să fie, pentru că elveţienii au fost un pic mai buni decît noi. Cred că am avut şi ceva noroc în această partidă".

 

Elveţia: Benaglio - Lichtsneiner (Volnanthen 75), Muller, Senderos, Magnin - Behrami (Derdiyok 84), Inler, Fernandes, Barnetta - Frei (Yakin 46), Streller. Selecţioner: Jakob Kuhn.

Cehia: Cech - Grygera, Ujfalusi, Rozehnal, Jankulovski - Galasek - Sionko (Vlcek 83), Jarolim (Kovac 87), Polak, Plasil - Koller (Sverkos 56). Selecţioner: Karel Bruckner.

Cartonaşe galbene: Magnin 59, Vonlanthen 76, Barnetta 90+3

Arbitri: Roberto Rosetti - Alessandro Griselli, Paolo Calcagno (Italia)

 

Stadion: St. Jakob-Park (Basel); Spectatori: 40.000

1-0, min. 71: Sverkos a dejucat o ieşire la ofsaid la marginea careului şi a reuşit să-l învingă pe portarul Benaglio.

 

×
Subiecte în articol: magazin