x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun EURO 2008/ Spectacol portughez, trei puncte meritate

EURO 2008/ Spectacol portughez, trei puncte meritate

de Ovidiu Ciutescu    |    08 Iun 2008   •   00:00
EURO 2008/ Spectacol portughez, trei puncte meritate

23:56 • PORTUGALIA - TURCIA 2-0 (0-0)
Echipa naţională a Portugaliei a cîştigat cu 2-0 partida contra Turciei, disputată sîmbătă seară, şi devine liderul Grupei A, fiind urmată în clasament de Cehia.

Echipa naţională a Portugaliei a cîştigat cu 2-0 partida contra Turciei, disputată sîmbătă seară, şi devine liderul Grupei A, fiind urmată în clasament de Cehia.

SPECTACOL. Meciul vedetă al primei zile a onorat toate aşteptările. Portugalia avînd ca aliat tehnicitatea, iar Turcia cu inepuizabilă dorinţă de victorie ca atuu, au oferit un spectacol demn de un asemena eveniment. După o şeerpuire a lui Ronaldo, finalizată defectuos, în minutul 16 Pepe a reuşit să marcheze, dar bucuria i-a fost stopată după ce arbitrul a dictat ofsaid şi a anulat golul. Tot Cristiano Ronaldo, a fost aproape de deschiderea scorului în minutul 38, cînd a executat o lovitură liberă, iar portarul Volkan Demirel a reuşit să devieze balonul în bara din stînga. Turcia a reuşit să trimită primul şut pe poartă în prelungirile primei reprize, prin Mevlut Erdinc. Portugalia a fost aproape de gol şi în minutul 50, cînd Zan îl faultează la marginea careului pe Simao, iar mingea ajunge la Nuno Gomes, care a şutat în bară. Acelaşi jucător trimite din nou balonul în bară, în minutul 65. În urma acestei victorii, trupa lui Scolari devine primul lider al grupei.

 

Portugalia: Ricardo - Bosingwa, Pepe, Carvalho, Ferreira - Petit, Joao Moutinho - Cristiano Ronaldo, Deco (Fernando Meira 90+2), Simao (Raul Meireles 83) - Nuno Gomes (Nani 69) . Selecţioner: Luiz Felipe Scolari.

Turcia: Volkan Demirel - Hamit Altintop (Semih Şenturk 75), Cetin, Gokhan Zan (Emre Aşik 55), Balta - Kazim Kazim, Emre Belozoglu, Aurelio - Erdinc (Sabri Sarioglu 46), Tuncay Şanli - Nihat Kahvecy. Selecţioner: Fatih Terim.

Cartonaşe galbene: Kazim Kazim 4, Gokham Zan 51, Sarioglu 73

Arbitri: Herbert Fandel - Carsten Kadach, Volker Wezel (Germania)

Stadion: Stade de Geneve (Geneva); Spectatori: 29.106

1-0, min. 61: Pepe a preluat balonul după o combinaţie cu Gomes şi deschis scorul scorul, deşi a fost presat de Emre Aşik.

2-0, min. 90+3: Raul Meireles a reuşit primul său gol la naţională după ce a primit o pasă de la Moutinho şi a introdus mingea în poartă printr-un şut de la şase metri.

 

×
Subiecte în articol: magazin