x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun EURO 2008/ Victor Piţurcă: Nu cred că Olanda îşi doreşte Franţa sau Italia în semifinale

EURO 2008/ Victor Piţurcă: Nu cred că Olanda îşi doreşte Franţa sau Italia în semifinale

de Ovidiu Ciutescu    |    17 Iun 2008   •   00:00
EURO 2008/ Victor Piţurcă: Nu cred că Olanda îşi doreşte Franţa sau Italia în semifinale

10:41 •Selecţionerul României, Victor Piţurcă, este convins că tricolorii vor avea un meci greu împotriva "celei mai în formă echipe" de la Europene. „Satana” trimite şi un mesaj către adversarii de astăzi: „Olandezii ar trebui să se gândească la faptul că nu e bine să se întâlnească în semifinale cu Franţa sau Italia”.

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, este convins că tricolorii vor avea un meci greu împotriva "celei mai în formă echipe" de la Europene. „Satana” trimite şi un mesaj către adversarii de astăzi: „Olandezii ar trebui să se gândească la faptul că nu e bine să se întâlnească în semifinale cu Franţa sau Italia”.

STRATEGIE. "Meciul cu Olanda este ultimul din grupă şi cel care va decide a doua echipă care va merge mai departe. În momentul de faţă, România are cel mai mari şanse, însă, practic, va fi dificil, fiindcă, să nu avem emoţii şi să trecem de grupă, avem neapărat nevoie de victorie. Jucăm contra celei mai în formă echipe de la acest turneu final. Concentrarea sper să îşi spună cuvîntul, pentru că avem nevoie de victorie. Chiar şi un meci nul sau o înfrîngere ne-ar putea califica, dar sper ca la finalul celor 90 de minute să fim calificaţi", a declarat Victor Piţurcă. Selecţionerul a comentat şi faptul că la casele de pariuri România este cotată ca favorită: "Nu ştiu ce gîndesc cei de la casele de pariuri, probabil se gîndesc că olandezii nu vor să întîlnească Franţa şi Italia în semifinale. Probabil aşa ar trebui să gîndească şi ei. Nu ar fi bine să întîlnească una dintre cele două echipe din nou". Pentru meciul de astăzi, Piţurcă este convins că echipa sa va avea în faţă un adversar care va opera schimbări importante în formula de bază: "Vor fi jucători în teren care au jucat, sau foarte puţini care nu au jucat contra noastră, un Afellay, Engelear şi un fundaş, doi, dar nu este foarte important. Îi cunoaştem foarte bine şi am văzut şi ultimele lor jocuri amicale şi oficiale. Jucătorii care vor intra pe teren vor dori să demonstreze că sînt valoroşi, dar meciurile bune le-au făcut titularii. În acest moment Olanda trece printr-un moment extrem de favorabil, au o forma fizică şi psihică bună, dar sper ca forma lor să se revadă din sferturile de finală".

REMEMBER. Piţurcă a vorbit şi despre avantajul moral pe care românii îl au în faţa Olandei, făcînd referire la meciurile din preliminariile pentru EURO, dar a spus că situaţia s-a schimbat mult faţă de atunci: "Olanda nu traversa o perioadă foarte bună în acel moment, dar acum, din păcate pentru noi, e într-o formă deosebită. Echipa Olandei este însă calificată, iar eu pe acest lucru mă bazez cel mai mult. Nivelul de concentrare nu este acelaşi, oricât ai vrea. Dar pot fi relaxaţi şi să ne învingă". Antrenorul tricolorilor a comentat şi absenţele lui Rădoi şi Goian din primul 11 al tricolorilor :"Pentru echipa României orice pierdere este importantă. Noi am încercat să jucăm ofensiv tot timpul, şi cu Franţa, şi cu Italia. Nu este foarte important ce echipă introduci în teren, important e rezultatul final. Însă, noi jucăm ofensiv când avem posibilitatea". Piţurcă a adăugat că Mutu se simte foarte bine, mai ales că urmează un meci important, iar în ceea ce îl priveşte pe Marica, tehnicianul a dezvăluit că jucătorul se simte bine şi ar putea evolua 15-20 de minute cu olandezii. În cazul în care va reuşi să se califice, România va da piept în sferturi cu Spania, cîştigătoarea Grupei D a acestui turneu final. Partida este programată pe 22 iunie, de la ora 21:45, pe stadionul Ernst Happel din Viena, cu o capacitate de 53.000 de locuri.

×
Subiecte în articol: magazin piţurcă franţa italia