x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Europol - Cel puţin 120 de români arestaţi în Spania

Europol - Cel puţin 120 de români arestaţi în Spania

de Ioana Dodi    |    13 Feb 2008   •   00:00
Europol - Cel puţin 120 de români arestaţi în Spania

18:17 Corespondenţă din Spania
Corpul Nacional de Politie din Spania a arestat ieri mai mult de 100 de persoane si a descoperit cel putin 5 laboratoare in care se falsificau carduri care erau folosite apoi pentru fraude.



Corespondenţă din Spania
Corpul Nacional de Politie din Spania a arestat ieri mai mult de 100 de persoane si a descoperit cel putin 5 laboratoare in care se falsificau carduri care erau folosite apoi pentru fraude.

In Valencia, Alicante si Aragon au fost arestate 70 de persoane, majoritatea fiind aparent de origine romana. In Madrid, Tarragona, Málaga, Huelva, Canarias y Murcia au fost arestate alte 50 de persoane. Oficial nu se stie sigur cati dintre cei aproximativ 120 de indivizi sunt romani. Presa spaniola subliniaza faptul ca si in Romania si Irlanda au avut loc cercetari si arestari in cursul ultimelor saptamani.

Operatiunea a fost coordonata de Europol si Judecatoria Centrala de Instructie nr 6 a Audientei Nationale (instanta suprema care se ocupa de procesele importante referitoare la partide politice ilegale, la terorism sau la crima organizata), al carei judecator-sef este Fernando Grande- Marlaska.

Cei mai multi arestati -28, dintre care 3 capi- sunt din Valencia,  unde aveau 10 apartamente si 3 laboratoare in care isi desfasurau activitatea.Cel putin 6 sunt femei desi se pare ca majoritatea erau doar complici si nu participau direct la duplicarea cardurilor. Pe locul doi sunt cei din Castellon -27- si pe trei cei din Alicante: 15.

Politia trebuie sa analizeze documentatia si hard-discurile zecilor de calculatoare confiscate, dar se presupune ca aceasta retea ar fi clonat mii de carti de credit. Surse vorbesc despre mai multe retele relationate intre ele si cu cativa lideri in comun. Pentru moment nu se poate estima prejudiciul economic. Operatiunea politiei se amanase de mai mult de 20 de zile, pana cand in sfarsit conducerea Politiei a reusit sa coordoneze toate unitatile de politie si judecatoresti implicate in caz intre sase dimineata si pranz (interventiile trebuiau sa se incadreze in cele 24 de ore dintre luni, 11 februarie, ora 23 si marti, 12 feb) . Au participat 100 de politisti din Valencia, 80 in Castellon si in jur de 40 in Alicante.

Cei 120 si ceva de detinuti din toata Spania sunt acuzati mai ales de falsificarea cardurilor (si utilizarea acestora ulterior), dar si de unele furturi violente si diverse atacuri armate. Operatiunea nu e incheiata si nu este exclus sa se mai faca arestari.

×
Subiecte în articol: magazin