x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Experti de la Kiev sustin ca Romania se pregateste sa anexeze o parte din teritoriul Ucrainei

Experti de la Kiev sustin ca Romania se pregateste sa anexeze o parte din teritoriul Ucrainei

28 Oct 2008   •   00:00

Centrul pentru problemele societatii civile de la Kiev a publicat un raport in care se afirma ca Romania nu a renuntat la pretentiile sale asupra unei parti din teritoriul care intra acum in componenta Ucrainei.



“Dezvoltarea normala a relatiilor interstatale este impiedicata de exploatarea tendentioasa de catre Bucuresti a unor probleme de istorie, in primul rand fiind vorba de apartenenta national-teritoriala a nordului Bucovinei, a tinuturilor Herta, Hotin si a regiunii Ismail din Basarabia. Promovand consecvent politica "pasilor mici" in privinta Basarabiei si a nordului Bucovinei, Romania incearca sa integreze aceste teritorii mai intai in planurile ei economice si culturale, dupa care in cele politice”.

“Romania depune eforturi pentru a forma propriul ei spatiu cultural, care iese dincolo de granitele tarii. Activitatea comunitatilor culturale romanesti in Ucraina a capatat o nuanta politica. Comunitatile romanesti sporesc presiunea inclusiv asupra autoritatilor oficiale ale regiunii Cernauti”, se mentioneaza in raportul citat de Ria Novii Region.
www.hotnews.ro

×
Subiecte în articol: lumea