x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Extremişti islamişti pregătesc atacuri de amploare în Marea Britanie

Extremişti islamişti pregătesc atacuri de amploare în Marea Britanie

10 Noi 2008   •   00:00

Extremişti al-Qaida din Londra, Birmingham şi Luton plănuiesc atacuri de amploare în Marea Britanie, potrivit unui raport guvernamental obţinut de presă, relatează Sunday Telegraph, în ediţia electronică.



Documentul, care a fost redactat de departamentul pentru informaţii al Ministerului Apărării şi serviciile secrete MI5, arată că "mii" de extremişti activează în Marea Britanie. Majoritatea sunt născuţi pe teritoriul britanic şi au vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Există posibilitatea ca mulţi dintre ei să fi fost instruiţi în tabere teroriste din străinătate", conform documentului.

"În viitorul apropiat, Marea Britanie va continua să fie o ţintă prioritară pentru teroriştii internaţionali afiliaţi reţelei al-Qaida. Va exista o ameninţare constituită de cetăţeni britanici şi terorişti străini din Marea Britanie, precum şi terorişti care plănuiesc atacuri din străinătate", se arată în acest raport intitulat "Terorismul internaţional".

Documentul arată de asemenea că ameninţarea din partea comunităţii islamiste extremiste din Marea Britanie este "diversă şi distribuită pe un teritoriu extins", adăugând însă că numărul de terorişti de pe teritoriul britanic este "dificil de estimat".

Documentul precizează totuşi că Centrul comun de analiză a terorismului, care se află la sediul MI5, apreciază că "în Marea Britanie se află câteva mii de extremişti care sprijină activităţi legate de Jihad".
Mediafax

×
Subiecte în articol: marea lumea Marea Britanie britanie