x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Fabio Capello, englez cu acte in regulă

Fabio Capello, englez cu acte in regulă

de Ovidiu Ciutescu    |    17 Dec 2007   •   00:00
Fabio Capello, englez cu acte in regulă

Italianul Fabio Capello a fost prezentat oficial luni ca noul selecţioner al Albionului, primul obiectiv anunţat al tehnicianului fiind acela de a invăţa limba engleză in răstimpul de o lună pe care il are pănă la prima intălnire cu elevii săi, informează BBC.

FERICIT. "Mi-am dorit de multă vreme această funcţie, deşi sunt conştient de responsabiliatea pe care o implică. Primul meu obiectiv este să mă intălnesc cu jucătorii şi cu managerii din Premier League. Anglia are mulţi jucători valoroşi şi trebuie să se intoarcă in elită. Sunt convins că peste o lună, cănd voi avea prima mea intălnire cu jucătorii, voi fi capabil să vorbesc in engleză. Cred că este foarte important să comunici cu jucătorii şi mă voi strădui din greu să invăţ", a declarat Fabio Capello, care a avut nevoie de translator la conferinţa de presă prilejuită de anunţul official. "Voi incerca să inţeleg ce s-a intămplat şi să discut cu jucătorii. Cred că, să imbraci tricoul naţionalei, ar trebui să fie o chestiune de onoare. Vreau să văd toţi jucătorii jucănd pentru Anglia aşa cum o fac pentru club", a spus antrenorul italian.

INEDIT. Tehnicianul in vărstă de 61 de ani a recunoscut că munca de selecţioner, pe care o face in premieră, va fi diferită faţă de cea de antrenor la o echipă de club, insă Capello este increzător că nu va avea probleme de adaptare, mai ales că va fi susţinut de principalii antrenori din Premier League: "Intr-adevăr este diferit. Atitudinea mea se va schimba, aşa cum va trebui să se schimbe şi atitudinea jucătorilor. Am avut relaţii foarte bune cu Sir Alex Ferguson şi cu Arsene Wenger, precum şi cu cei doi antrenori spanioli, Rafa Benitez şi Juande Ramos. Intotdeauna am avut relaţii fantastice cu astfel de personalităţi şi nu va fi nicio problemă să lucrez alături de ei". In final, Fabio Capello s-a referit şi la relaţia lui cu David Beckham, pe care l-a lăudat ca fiind un om şi un jucător de excepţie. "La inceput am avut o relaţie conflictuală cu David Beckham la Real Madrid, dar in final el mi-a demonstrat că este un mare om şi de asemenea un mare jucător. De altfel, el este genul de persoană care, atunci cănd işi propune ceva, reuşeşte, aşa că nu se ştie niciodată. Evident că va trebui să fac o alegere in ceea ce il priveşte. Mai este o lună pănă la primul meu meci şi destul timp să iau deciziile importante", a declarat Capello in legătura cu şansa lui David Beckham de a imbrăca pentru a suta oară tricoul naţionalei Anglei. Fabio Capello a fost prezentat luni ca noul antrenor al naţionalei Angliei in cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la un hotel londonez.

×
Subiecte în articol: magazin capello fabio capello