x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Făcuţi la buzunare în business class

Făcuţi la buzunare în business class

13 Ian 2010   •   00:00

În plin zbor de noapte, mai multe mii de euro au dispărut din buzunarele unor clienţi ai companiei Air France, pe ruta Tokyo-Paris.



Cazul este rarisim, dar s-a întâmplat chiar în "business class" , într-un avion Boeing 777, care decolase din Japonia, de pe aeroportul Narita, din Tokyo, la ora 22:00 şi ajuns la Paris în jurul orei 4:00 dimineaţa. Hoţul de buzunare ştia ce vrea, el vizând numai compartimentul de afaceri al aeronavei, unde călătoresc de obicei persoane cu dare de mână. Hoţul a speculat şi obiceiurile pasagerilor, care preferă să petreacă zborul de noapte pe această rută dormind profund.

VINA PASAGERULUI
În cele şase ore de zbor, nimeni nu şi-a dat seama că în compartimentul cosmopolit al avionului se fură ca în codru. Abia cu câteva minute înainte de aterizare, o femeie care se trezise şi căutase ceva în geanta sa, a observat că îi lipseau cel puţin 3.000 de euro. A dat alarma şi abia atunci personalul navigant a reacţionat. Comandantul aeronavei a informat poliţia aeroportuară, cerâdu-i să fie pregătită să urce în avion imediat după ce acesta avea să aterizeze la Paris. "Ceea ce e mai rău, e faptul că hoţul a operat chiar sub nasul personalului de bord, care nu şi-a dat seama ce se întâmplă timp de atâtea ore. Când călătoreşti la clasa «business», plăteşti suficient de mult încât să poţi spera că echipajul te supraveghează măcar", a comentat un pasager, care s-a declarat profund nemulţumit şi de modul superficial în care s-a desfăşurat ancheta autorităţilor franceze. Anchetatorii au urcat în avion, au făcut o percheziţie sumară la locul faptei şi au interogat victimele şi alţi câţiva pasageri. După o jumătate de oră, au coborât, iar păgubiţii au fost convocaţi la sediul Poliţiei Aeriene şi de Frontieră pentru a-şi detalia declaraţiile. Hoţul nu a fost prins nici până astăzi, iar compania Air France s-a disculpat, afirmând că este răspunzătoare numai în cazul bagajelor furate din cala avionului, nu şi în cazul celor de mână, cu care pasagerii urcă în avion şi de care trebuie să aibă grijă.

×
Subiecte în articol: magazin