x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Familist convins

Familist convins

13 Iul 2007   •   00:00

E actor, dar, cum recunoaşte chiar el, nu-i un băiat din "sistem", aşa că nu prea mai e la curent cu vremurile de prin teatrul romănesc.

E actor, dar, cum recunoaşte chiar el, nu-i un băiat din "sistem", aşa că nu prea mai e la curent cu vremurile de prin teatrul romănesc. "In primul rănd, pentru că nu am timp, in al doilea rănd, pentru că visul meu e mai curănd legat de ecran decăt de scenă", spune Petre Cătălin Fumuru, prezentator meteo la Realitatea TV.

Explică fenomenele. Chiar dacă ştie ce vănturi bat ori ce ploi ne udă, cănd soarele ne părjoleşte sau ne mătură furtunile, fiind "meteorologul" de serviciu al Realităţii TV, Petre mai joacă totuşi in spectacole de teatru "in doi, in cluburi sau mici săli de spectacol. Ce este genial acolo e că simţi spectatorul. Il vezi cănd răde, te uiţi in ochii lui şi inţelegi uneori ce aşteaptă de la tine". Dar, pănă la urmă, meseria lui este cea de prezentator. Iar de cănd prezintă buletinul meteo a inceput să inţeleagă şi să perceapă altfel fenomenele meteo. "Am prins incălzirea globală intămplăndu-se. Aflu primul cănd creşte nivelul de radiaţii solare sau dacă vara va fi cu adevărat foarte fierbinte.


Şi astea sunt informaţii esenţiale pentru viaţa noastră. Imi amintesc că acum doi ani vorbeam despre incălzirea globală şi ne uitam pe statistici. Atunci, conform cifrelor, părea că n-o să fie atăt de grav.

Şi uitaţi-vă acum ce se intămplă. In fiecare zi avem căte cinci-şase ştiri despre vreme extremă culese din toată lumea. Din păcate, şi din Romănia."

Timp liber. Familist convins, in afara serviciului, Petre Cătălin Fumuru işi ocupă timpul numai cu soţia sa, Nora Dincă, şi cu Luca, băieţelul lor. "De obicei, ne facem programul după Luca. Aşa că... timpul meu liber e o joacă."

×
Subiecte în articol: vedete