x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Febra dezgolirii

Febra dezgolirii

de Miruna Mihalcea    |    29 Iul 2005   •   00:00
Febra dezgolirii

Iata-ne ajunse in anotimpul preferat al iubirilor si mai ales al imperecherilor. "…Sa ne iubim pe nisipul fierbinte…".

Ce vreau sa spun? La ce ma gandesc, adica? Deocamdata fac doar scenarii. Pe care le-mbunatatesc, dupa posibilitati in materie de timp disponibil si bani de intrare pe modernele stranduri occidentalizate de prin cartierele Capitalei. Acolo se-nghesuie toata faima cea vestita a aspirantelor la titlul de "tipa zilei". Pe litoral, insa, batalia e mai apriga si se da cel putin pentru titlul de aleasa saptamanii.

AFACERE PROFITABILA. Cel mai mult au de castigat salile de fitness. Urmeaza apoi, la mica distanta, emisiunile tv cu variatiuni pe aceeasi tema. Acestea au un public a priori garantat. Mama, spre exemplu, onorabila purtatoare a stindardului varstei a doua, se va uita jinduind la micutele silfide care se despoaie pe ecranul din sufragerie, ca sa-i faca-n ciuda ei, mamei, cu avantejele tineretii si-ale pielii elastice. Inca. Dupa ce mamele vor fi trecut de socul initial al privitului in oglinda si-al amintirilor din propria lor tinerete, isi vor redirectiona atentia catre odraslele lor. Care fie sunt prea durdulii si e limpede ca, vai, risca sa ramana fete mari, fie, Doamne pazeste, vor copia modelul si chit ca n-or avea ele succes pe sticla, da’ prin stranduri sigur isi arata, cotoharlele, fragezimile varstei! Dup-aia deschide si bunica televizorul. Aici e mai simplu. Daca anii n-au procopsit-o cu un gust amarui acrisor, atunci sigur va sta cu ochii lipiti de tv pana la final, traind empatic experientele sugubetelor prezentatoare semi-nude.

CELULITA, INAMIC REDUTABIL. Celulita e pedeapsa maxima cu care te poti alege dupa o iarna-ndestulata in sarmale si cozonacei proaspeti. De asemenea, ciocolata, afrodisiac recunoscut, e cu doua taisuri. Creeaza dependenta, precum si un strat groscior de celulita. Iata de ce imaginea din stranduri, cu mult redusa ca dimensiuni si amploare a fenomenului fata de cea de la malul marii, devine usor grotesca. Bietele adolescente, domnisoare, doamne si chiar cucoane-n toata definitia lor abia asteapta prilejul sa se desfete la soare pe ele insele, dar mai ales privirile nerabdtaoare ale iubitilor sau eventualilor. De aceea, isi procura diverse fasii de material textil, lycra de obicei, singura lor doleanta in materie de model fiind aceea referitoare la marimea materialului. Sa fie deci cat mai invizibil cu putinta. Snurul din fundulet, de exemplu, are unicul rol de a se ascunde pe sine, nicidecum robustetea fesiera. Iar triunghiuletele sumare care acopera areolele au ca singulara insarcinare atragerea atentiei privitorilor tocmai catre locul cu pricina. Si cand atentia e in fine captata, snuruletele, care de asta data sunt petrecute sumar pe dupa gat, se desfac gingas, prabusindu-se cu tot cu triunghiulete pe nisipul incins, orbind de stralucire stelutele naturale de la jumatatea bustului. Apogeul e insa rabufnirea dusmanoasa a celulitei, valuri-valuri. Nelipsita celulita, mereu acolo, sa ne aminteasca de beneficiile macdonaldizarii societatii, de efectele bauturilor carbogazoase si de vrajile manipulatoare ale ambalajelor colorate doldora de E-uri.

RAMASITELE PUBERTATII. Astea fac parte tot din arsenalul de temut al celulitei. Nu ca provenienta, ci ca actiune. Respectiv ca zadarnicire a visului unei vacante perfecte, plina de cuceriri. Persoanele de sex feminin, grav afectate de spinoasa chestiune a cosurilor, comedoanelor si punctelor de grasime nedorite, vor gasi in trusa de machiaj aliatul perfect. Isi vor incarca cu darnicie intreaga suprafata a naturaletii lor, cu fond de ten, farduri, sclipiciuri si alte farafastacuri care sa le mascheze defectele. In final, vor arata ca o masa de carne in marime naturala, vopsita ca la circ, absolut deplasat in context. Daca mai servesc si putina balaceala, de prisos sa amintim ca tinciurile aplicate generos vor deveni un fel de mal caraghios colorat…

SEXISME - Anuska

Cu vedere la sani

Mie imi place moda sanilor dezveliti vara, la soare. Adica, de ce nu? Daca fetele se dezbraca la tv, daca nebunii ies goi pe strada, protestand impotriva comportamentului militaresc al administratorului blocului si-al deciziilor guvernului de a nu indexa salariile bugetarilor, de ce m-as oripila cand vad o pereche de sani care se preling indrazneti pana aproape de cearsaful vecinului?!

Cu ceva vreme in urma, as fi condamnat bucuroasa orice pereche de tate expuse ostentativ privirii mele ametite de bucuria vacantei. Educatia, deh. Obisnuita fiind sa nu defilez pe jumatate goala nici macar in intimitatea caminului parintesc, catalogam drept exhibitionism crunt orice detabuizare a principiului acoperirii partilor intime.

Pana am inteles mesajul societatii. Usor comunist, as zice, pentru ca functioneaza pe principiul "Ce-i al tau e-al tuturor. Inclusiv bustul", deghizat insa perfect in vesmintele libertatii moderne de exprimare.

Mi-a trecut totusi relaxarea in fata noilor valori, cand si pe bunica universala a lovit-o imboldul de a se debarasa de sutien in fata nepoteilor si-a multimii de turisti nevinovati.

Colac peste pupaza, cand nu-mi revenisem inca bine din socul de-a vedea rasfranta carnatia intima a sexagenarelor pe plajele insorite ale Marii Negre, au inceput sa misune pe-aceleasi pasuni nisipoase ale fagaduintei domni parosi cu ata-n fund.

Am avut atunci certitudinea ca eu sunt anapoda. Ca am trei posibilitati: fie ma dau dupa ei si-arunc cat colo sutienul, fie nu mai calc prin locurile-n care bunul-simt se duce dracului, fie-ntorc privirea in speranta ca stomacul nu se va simti ultragiat de show-ul sanilor dezlantuiti. Inca deliberez...
×