x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Fost preşedinte al Nasdaq, arestat pentru fraudă în valoare de 50 de miliarde de dolari

Fost preşedinte al Nasdaq, arestat pentru fraudă în valoare de 50 de miliarde de dolari

12 Dec 2008   •   00:00
Fost preşedinte al Nasdaq, arestat pentru fraudă în valoare de 50 de miliarde de dolari

Parchetul din New York şi FBI au anunţat ieri arestarea lui Bernard Madoff, consilier pentru investiţii la Wall Street şi fost preşedinte al Bursei Nasdaq, acuzat de fraudă în valoare de circa 50 de miliarde de dolari, relatează AFP, citată de Mediafax.



Bernard Madoff, în vârstă de 70 de ani, riscă până la 20 de ani de închisoare şi o amendă de cinci milioane de dolari dacă va fi declarat vinovat pentru că a înfiinţat o "piramidă", precizează un comunicat comun al procurorului Lev Dassin şi poliţiei federale americane. Potrivit documentului, Madoff a dezvăluit miercuri angajaţilor companiei Bernard L.Madoff Investment Securities LLC că a înfiinţat o firmă paralelă frauduloasă.
Adresându-se personalului, omul de afaceri a declarat că "este terminat, că nu mai are nimic şi a pierdut aproximativ 50 de miliarde de dolari", continuă documentul. El a recunoscut că a organizat o enormă piramidă financiară frauduloasă, dar a adăugat că se va preda autorităţilor după ce va folosi cele 200-300 de milioane de dolari care i-au rămas - într-o firmă distinctă - pentru a-şi achita datoriile faţă de "unii salariaţi, familie şi prieteni", adaugă documentul. Comunicatul precizează că, la 7 ianuarie, omul de afaceri a declarat pentru SEC, jandarmul Bursei din New York, că firma sa de consiliere în investiţii - cea care s-a dovedit a fi frauduloasă - lucrează pentru 11 până la 25 de clienţi pentru 17 miliarde de dolari căreia i-au fost încredinţaţi spre gestionare. Nasdaq (National Association of Securities Dealers Automated Quotations) este cea de-a doua bursă din New York, după New York Stock Exchange. Axată în special pe valorile tehnologice, aceasta se prezintă drept cea mai mare piaţă electronică de acţiuni din lume. (V.A.)

×
Subiecte în articol: lumea