x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Fotbal medieval

Fotbal medieval

de Adriana V. Paduraru    |    07 Apr 2008   •   00:00
Fotbal medieval
Sursa foto: Ilya Naymushin/

Membrii Clubului de istorie militară din Ki­tez au în­cins un meci de fotbal mai puţin obiş­nuit.

Membrii Clubului de istorie militară din Ki­tez au în­cins un meci de fotbal mai puţin obiş­nuit. Costumaţi în soldaţi medievali care să repre­zin­te Ru­sia şi Eu­ro­pa de Vest, băr­baţii au re­constituit o bă­tălie între Est şi Vest, deosebirea fiind că ostili­tă­ţile s-au des­făşurat pe terenul de joc, şi nu pe cîmpul de lup­tă.

 

Intimitate: Google, la tribunal pentru o stradă

Un cuplu din Pittsburgh (Pennsylvania, SUA) a hotărît să dea în judecată Google pentru încălcarea dreptului la intimitate, pe motiv că programul acestuia de vizualizare a străzilor le-a pus casa la dispo­ziţia navigatorilor pe internet, relatează Rompres. Aaron şi Chris­tine Boring acuză Google de “invadarea” intimităţii, argumen­tînd că locuiesc pe o stradă “marcată clar cu indicator de drum privat. “Cei doi susţin că au cumpărat casa în schimbul unei “sume considerabile” tocmai în speranţa de a se bucura de intimitate. Soţii Boring vor despăgubiri în valoare de 25.000 de dolari şi un ordin judecă­toresc ca Google să distrugă imagi­nile

cu casa lor oferite de Street View.

 

113 ani: A murit cea mai în vîrstă japoneză

Kaku Yamanaka, persoana cea mai în vîrstă din Japonia, a murit sîmbătă într-un spital din centrul ţării, relatează Rompres. Yamanaka a murit de bătrîneţe, a declarat Fumio Yasui, un oficial din oraşul Yatomi, din prefectura Aichi, unde se află azilul de bătrîni în care decana de vîrstă a japonezilor şi-a petrecut ultimii 16 ani din viaţă. Născută la 11 decembrie 1894, Kaku Yamanaka a devenit cea mai în vîrstă persoană din Japonia în luna februa­rie, după ce Tsuneyo Toyonaga a murit, tot la 113 ani.

 

Licitaţie: 1,27 milioane de dolari pentru Penny

O vioară a maestrului italian Stradivari a fost vîndută la lici­ta­ţie la New York la preţul de 1,27 mi­­lioane de dolari, a anunţat Casa de licitaţie Christie’s, relatează Rom­­­pres. Vioara, botezată Penny după numele fostei sale proprie­tare, violonista Barbara Penny, decedată anul trecut, fusese es­ti­mată la o valoare de 1-1,5 milioa­ne de dolari. Suma cea mai mare în­ca­sată vreodată pentru un Stra­divarius vîndut la licitaţie este de 3,5 mili­oane de dolari. Recordul a fost atins în cazul vîn­zării la New York, în mai 2006, a unei viori nu­mite simbolic “Hammer”, în onoa­rea colecţionarului suedez Christian Hammer, din se­colul al XIX-lea.

 

Captură-record: 350 de kilograme de heroină

Poliţia britanică a capturat cea mai mare cantitate de heroină din istoria Marii Britanii, valoarea aces­teia fiind estimată la 20 mili­oane de lire sterline, relatează Sun­day Express. Autorităţile au confiscat 350 de kilograme de he­roină ascunse în două maşini, sta­ţionate într-un service auto, aflat pe o autostradă din Kent, din sud-estul Angliei. Potrivit poliţiei, doi bărbaţi care locuiau în Londra, Har­­minder Chana şi Atif Khan, şi un olandez, Patrick Kuster, au fost acuzaţi de complot pentru fur­nizare de heroină.

×
Subiecte în articol: magazin