x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Fraudă masivă cu fonduri europene în Bulgaria

Fraudă masivă cu fonduri europene în Bulgaria

16 Ian 2009   •   00:00

Ministerul bulgar de Finanţe a anunţat astăzi că a oprit finanţarea unor proiecte din industria alimentară prin intermediul programului european de susţinere a agriculturii SAPARD, după dezvăluiri referitoare la fraude masive, relatează AFP.



El a confirmat astfel informaţiile publicate de cotidianul Sega în ediţia de vineri, potrivit cărora Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a constatat că în 64 din 71 de proiecte pentru achiziţionarea de echipamente pentru industria alimentară ofertele au fost falsificate sau exagerate.
"Informaţiile din articol sunt adevărate, ministerul nostru a oprit finanţarea în urma unei scrisori a OLAF", a anunţat biroul de presă al Ministerului Finanţelor. Potrivit cotidianului Sega, 39 de milioane de euro urmau a fi acordate pentru aceste proiecte care trebuiau să conţină cel puţin trei oferte concurente. Vicepremierul însărcinat cu gestionarea fondurilor europene, Meglena Plugcieva, a confirmat pentru cotidian că "proiectele conţin foarte multe nereguli şi se raportează la o periodă anterioară, când controlul era mai puţin strict". "Nu ne putem aştepta la o reluare a finanţării pe această măsură" pentru industria alimentară, a explicat ea.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea