x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Gablonţurile, bijuteriile de criză ale rapperilor americani

Gablonţurile, bijuteriile de criză ale rapperilor americani

de Irina Cristea    |    27 Mai 2009   •   00:00

Criza nu i-a ocolit pe artiştii hip-hop din SUA, care se văd nevoiţi să mai renunţe la metalele şi pietrele preţioase cu care se împodobeau şi în somn. Tot mai mulţi au început să înlocuiască aurul şi diamantele cu "gablonţuri", ce-i drept, bine făcute, dar care nu strălucesc la fel de convingător şi de epatant ca "bling-bling"-urile cu care se obişnuiseră, relatează Wall Street Journal.



IMITAŢII
Imitaţiile şi falsurile devin încet-încet la ordinea zilei. "Mulţi dintre aceşti rapperi pur şi simplu nu mai au bani să-şi cumpere podoabe autentice", spune un proprietar de magazine de bijuterii din luxosul cartier Beverly Hills. "Au ajuns să poarte imitaţii, ceea ce este ridicol", mai crede el. Nu că lanţurile şi pietrele preţioase în diverse forme, de la medalioane la inscripţii cu diamante pe şapcă, purtate pe principiul "cât mai mult şi mai sclipitor", erau de bun-gust...

De pildă, un pandantiv încrustat cu diamante, desemnat acum doi ani drept cel mai mare din lume şi purtat cu mare mândrie de rapperul Lil Jon, pare acum dintr-o altă lume. Pandantivul cuprindea, în litere mari, mesajul "Crunk ain't dead" - o referire la un stil de hip-hop din sudul SUA. Mulţi şi l-ar dori, dar prea puţini îşi mai pot permite ceva asemănător, aşa că apelează la diamantele sintetice, cum este zirconiul.

Recent, una dintre vedetele stilului hip-hop, 50 Cent, l-a luat în râs pe un alt cântăreţ, Rick Ross, pentru că ar fi purtat bijuterii false sau închiriate.

×
Subiecte în articol: magazin