x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Galeria răilor, de la Caligula la Ceauşescu

Galeria răilor, de la Caligula la Ceauşescu

de Anca Aldea    |    05 Feb 2010   •   00:00
Galeria răilor, de la Caligula la Ceauşescu
Sursa foto: /Reuters

"Cele mai rele personaje din istorie" au fost readuse la viaţă în Italia. Cartea scriitoarelor Shelley Klein şi Miranda Twiss se află, începând de ieri, în librării. În galeria celor mai răi oameni ai tuturor timpurilor se află, evident, şi soţii Ceauşescu.



Este o sinteză a 2.000 de ani de istorie a omenirii, un dicţionar care cuprinde 41 de nume ale unor monştri cu faţă umană. Nu sunt numai personalităţi cunoscute. Există şi nume cu mai puţină notorietate. Este cazul canadiencei Karla Homolka, criminală şi violatoare de adolescenţi de la sfârşitul secolului trecut, scrie cotidianul italian Il Giornale, citat de Agerpres.

Cartea "Cele mai rele personaje ale istoriei" începe cu povestea lui Irod cel Mare. Un alt monstru care a înfricoşat umanitatea a fost Caligula, împăratul nebun care l-a numit senator pe propriul cal. Şi povestea Messalinei, a treia soţie a împăratului Claudiu, este descrisă cu lux de amănunte. Sunt prezentate figuri celebre din Antichitate, ca de exemplu Gingis Han, fondatorul celui mai mare imperiu din istorie, regine şi regi macabri - Maria cea Sângeroasă, Ivan cel Groaznic, Ecaterina a Rusiei. Nu lipsesc Rasputin şi contele Dracula, dar nici teribilul inchizitor spaniol Torquemada, a cărui cruzime a devenit proverbială.

Dictatorii ocupă un loc special în dicţionarul răutăţii - Hitler, Stalin. Din galerie mai fac parte nord-coreeanul Kim Ir Sen, chilianul Pinochet, soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu, Pol Pot (arhitectul genocidului), Idi Amin Dada ("măcelarul" din Uganda), Robert Mugabe (Zimbabwe) şi faimosul "măcelar de la Bagdad", Saddam Hussein.

×
Subiecte în articol: magazin