x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Garantat Cătălin Ştefănescu

Garantat Cătălin Ştefănescu

de Adriana V. Paduraru    |    13 Mar 2009   •   00:00

"Nu pot să vorbesc despre mine la persoana a treia. Mi se pare de un ridicol absolut"



Ai pornit la drum acum 10 ani cu acest format. Ce-ţi propuneai atunci să realizezi? Ce s-a concretizat din ceea ce ţi-ai propus?
Chiar... Ce-mi propuneam?! Obsesia de la vremea aia era să facem, la TVR Cluj, o emisiune civilizată, bine împachetată, un program de televiziune publică ambalat comercial. Dorinţa noastră, a echipei cu care am început emisiunea, era să ne facem meseria aşa cum credeam noi de cuviinţă şi să intrăm în competiţie cu ceea ce făceau colegii noştri de la Bucureşti. Şi cu cei de la TVR, dar şi cu cei de la celelalte posturi de televiziune. Şi n-am început cu dorinţa de a demonstra ceva, cuiva. N-am avut complexe provinciale şi nu ne-am dat de ceasul morţii că nu eram în Capitală. Aveam o dorinţă nebună de a ne face meseria, de a ne exprima, de a arăta ce lume minunată mai vieţuieşte prin ţara asta, pe care o înjurăm în fiecare zi. 

  • Te mai vezi peste încă 10 ani făcând această emisiune?
Habar n-am. Unii ar spune că e ridicol să faci acelaşi lucru vreme de atâţia ani. Dar la noi totul a fost o continuă schimbare. Mereu am încercat şi încercăm să facem lucrurile mai bine. Acum, în al zecelea an, venim cu o schimbare consistentă în format, care sper să placă. 

De ce nu ţi s-a urcat celebritatea la cap?
Care celebritate? Hai să fim serioşi! Dacă apari la televizor şi te mai ştiu câţiva nu înseamnă neapărat că eşti celebru. Iar dacă faci pe nebunul pentru faptul că apari la televizor, eşti, pur şi simplu, penibil.

  • Dacă l-ai avea invitat la "Ga-rantat 100%" pe Cătălin Ştefănescu, ce "intro" i-ai face?
Nici unul. Nu pot să vorbesc despre mine la persoana a treia. Mi se pare de un ridicol absolut. Mă ia râsul ori de câte ori văd oameni care fac treaba asta.

  • Numeşte trei lucruri fără de care n-ai putea trăi (şi nu mă refer la apă, aer şi mâncare)?
Muzică, teatru, film.

  • Ţi-ai dat lucrarea de licenţă în teatru antic grecesc. Dacă ar fi să joci un rol de piesă antică, ce crezi ca ţi s-ar potrivi? Dar dintr-o piesă de-a lui Caragiale? Încercăm şi-un Shakespeare?
Încercăm ce vrei tu, dar nu exerciţiul ăsta. Nu te supăra pe mine, dar mi se pare la fel ca vorbitul la persoana a treia. Motivele pentru care iubesc teatrul sunt mult mai adânci. Nu mă suspecta de lipsă de umor, dar nu intru în jocul ăsta pentru că ar fi ca şi când aş spune una şi aş face exact pe dos. 

×
Subiecte în articol: cover story