x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Garfield, un motan pentru linistea mea!

Garfield, un motan pentru linistea mea!

de Cristi Severin    |    15 Mar 2008   •   00:00
Garfield, un motan pentru linistea mea!

Pogorat precum Moise cu ale sale tablite de pe Muntele Sinai, in timpurile prea modernitatii noaste - aterizat din inaltull cerului european, domnul Traian Basescu (c-am stiut a alege) rosteste, cu vorba domniei sale aceelasi cuvant. De sapte ori! E un semn, e o minune!



Era inevitabil. Protocronisti uniti-va in jurul vorbelor mele! Suntem poporul ales al noului Ev. Si daca divinitatea a stiut a ne alege nu era sa "mamaligim", asa cum ne-a fost cu mici exceptii soarta si vrerea de-a lungul istoriei, la nesfarsit, ne-am manifestat in parteneriat - am stiut a alege la randul nostru. Pogorat precum Moise cu ale sale tablite de pe Muntele Sinai, in timpurile prea modernitatii noaste - aterizat din inaltull cerului european, domnul Traian Basescu (v-am zis c-am stiut alege) rosteste, cu vorba domniei sale aceelasi cuvant. De sapte ori! E un semn, e o minune!

Mai trebuie demonstrat ceva? E magia lui sapte.... Cele şapte coline ale Romei, cei şapte regi legendari romani, cele şapte minuni ale lumii antice, cei şapte înţelepţi din vechime, cele şapte fiice ale lui Atlas - Pleiadele, cele sapte zile ale saptamanii, cele şapte note muzicale, :cele şapte culori.... ROGVAIV am zice, daca n-ar fi cu pacat, fiindi vorba de.... Felix, motan, prin voia animatiei si a Presedintiei, mafioti.


Inocentul meu demers nu incearca decat sa elimine stereotipia prezidentiala, ;atat la nivelul exprimarii cat si a celui conceptual. Sa evadam in diversitate, zic, Slava Domnului, lumea e inca larga! Everybody want's to be a cat!! Garfield, Motanul Incaltat. veselia Parisului - Jaune Tom, Tom fara de surplus de Jerry desigur. sau, daca e preferata o morga mai "artistocatica" - Thomas O'Malley. se pot aborda ca subiecte in potentialele viitoare discursuri prezidentiale, dupa dorinta, la aterizare/decolare, sau fin'ca tehnologiile o permit, chiar si in timpul zborului, cu conotatii la libera alegere mai mult sau mai putin mafiote...
Departe de mine gandul de a oferi repere de eleganta in exprimarea unui lup al marii, "uns" prin vointa poporului, chiar de doua ori, in functia celui ce ma reprezinta. E doar sclipirea unei dorinte de polivalenta si pluralism, caci, chiar daca trairea in Romania ne ocupa tot timpul, uneori ne incearca sentimente de plictis, dorinta de variatiune si de luat lumea in cap., spre spaima capsunilor fara frontiere. Deci ma voi a fi linistit! Garfield e una dintre solutii.


Si cam atat am avut de spus M-am capatuir cu o viata de tonomat, servitor al propriilor mele principii, spre fericirea mea. Am ramas fara fise! Nu mai pot, si recunosc asta. Nu mai pot recita, nici ode, nici osanale, am facut-o involuntar cand eram copil si adolescent. Nu pot fi "busuiocul", fiu al lui Babel, sa merit felicitarile cuvenite unui "Ave Base" Sunt blocat, zdruncinat profund şi înfricoşat, asa cum zice domnul presedinte, aici in sistemul valorilor mele, cel mafiot, unde nu vreau sa fiu din nou turma, unde ma simt tot timpul inselat, unde vreau mai mult decat mi se ofera, unde sper la un viitor mai bun pentru copilul meu. Dar tot acolo, intelegandu-mi vocatia de a fi sacrificat unor astfel de vremuri si moravuri, am ales sa lupt impotriva a tot ceea ce inseamna ipocrizie, demagogie sau falsitate, folosind ca expresie cuvantul si ca arma ideea. Mi-e dor de mine si de viata mea, cea pe care in '89 credeam c-am redobandit-o! Sunt un fraier, nu?

Sa ne dorim numai succesuri unii altora,caci fara de ele nimeni nu mai vorbesc de noi!

 

×
Subiecte în articol: magazin