x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Gazprom abandonează proiectul din Marea Baltică

Gazprom abandonează proiectul din Marea Baltică

de Corina Andriuta    |    08 Feb 2008   •   00:00
Gazprom abandonează proiectul din Marea Baltică

12:11 • Compania rusească Gazprom a abandonat proiectul de a construi o unitate de producţie de gaz natural lichefiat (GPL) la Marea Baltică, a anunţat joi compania, măsură ce a afectat speranţele a zeci de potenţiali parteneri care vroiau să se alăture proiectului, informează vz.ru.

Compania rusească Gazprom a abandonat proiectul de a construi o unitate de producţie de gaz natural lichefiat (GPL) la Marea Baltică, a anunţat joi compania, măsură ce a afectat speranţele a zeci de potenţiali parteneri care vroiau să se alăture proiectului, informează vz.ru.

PRO NORTH STREAM. Gazprom anunţase anterior că BP Plc şi compania canadiană Petro Canada s-au înscris deja pentru a se alătura proiectului, ce urma să înceapă livrarea a 5 milioane tone de gaz lichefiat din 2012-2013. "O analiză detaliată a proiectului de gaze naturale lichefiate de la Marea Baltică a arătat că lucrările la conducta de gaze naturale North Stream şi exploatarea câmpului Ştokman, care prevede de asemenea producţia de GPL, sunt proiecte mult mai competitive. "În acest context, s-a luat decizia de a concentra principalele resurse ale companiei pentru realizarea acestor proiecte ", arată un comunicat Gazprom. Reprezentanţii Gazprom au mai menţionat anterior ca potenţiale partenere pentru proiectul din Marea Baltică firmele japoneze Mitsui&Co şi Mitsubishi Corp, alături de compania italiană Eni, compania spaniolă Iberdrola şi o companie din Malaysia.Gazprom exploatează câmpul Ştokman alături de Total, din Franţa şi de Statoil Hydro din Norvegia. Proiectul North Stream este derulat în parteneriat cu firmele germane E.ON, BASF şi cu compania olandeză Gasuine.

 

×
Subiecte în articol: magazin