x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Germania pregăteşte un program de 30 de miliarde de euro pentru a revigora investiţiile în economie

Germania pregăteşte un program de 30 de miliarde de euro pentru a revigora investiţiile în economie

30 Oct 2008   •   00:00

Germania intenţionează să lanseze un program cu fonduri de 30 miliarde de euro pentru a încuraja investiţiile în cea mai mare economie din Europa, a declarat, joi, ministrul Economiei, Michael Glos.



"Putem ajunge la aproximativ 30 de miliarde de euro cu pachetul de susţinere (a economiei, n.r.)", a adăugat Glos.

Planul, care va fi înaintat Cabinetului miercuri, va include sprijin pentru sectorul auto şi al renovărilor de clădiri, respectiv scutiri fiscale pentru companii, au precizat mai multe cotidiene din Germania.

Guvernul analizează un program de 25 miliarde de euro, a spus un oficial al partidului Social Democrat (SPD), aflat în coaliţia de guvernare.

"Per ansamblu vorbim despre un total de 20 miliarde de euro până la 25 miliarde de euro", a declarat Peter Struck, liderul grupului SPD pentru cotidianul german Berliner Zeitung.

Autorităţile germane pregătesc un plan de susţinere a economiei, ca urmare a temerilor privind recesiunea şi impactul crizei financiare globale asupra companiilor germane.

Guvernul federal a anunţat, în octombrie, un plan de 500 miliarde de euro pentru stabilizarea sectorului bancar.

Totodată, ministrul Mediului, Sigmar Gabriel, a adăugat că guvernul va suspenda taxele pentru maşinile cu emisii poluante scăzute pentru a sprijini industria auto, ajutorul pentru acest sector industrial urmând să totalizeze circa opt miliarde de euro.

Fondurile alocate pentru lucrări de renovare a locuinţelor se vor ridica 2,5 miliarde de euro, a precizat cotidianul Handelsblatt, citând surse apropiate coaliţiei de guvernare.
Mediafax

×
Subiecte în articol: miliarde lumea