x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Gondolierii din Veneţia şomează din cauza nivelului prea scăzut al apei din canalele oraşului

Gondolierii din Veneţia şomează din cauza nivelului prea scăzut al apei din canalele oraşului

de Jurnalul National    |    20 Feb 2008   •   00:00

Gondolierii din Veneţia au fost nevoiţi să şomeze pentru că nivelul apei din canalele care străbat oraşul este de patru ori mai mic decât cel normal, această situaţie înregistrându-se de duminică din cauza unei maree joase, relatează AFP.




Gondolierii din Veneţia au fost nevoiţi să şomeze pentru că nivelul apei din canalele care străbat oraşul este de patru ori mai mic decât cel normal, această situaţie înregistrându-se de duminică din cauza unei maree joase, relatează AFP. Apa trebuia să atingă, marţi după-amiază, un nivel inferior de 70 de centimetri în raport cu nivelul mediu al mării, potrivit Centrului de previziuni ale mareei din oraş. Zeci de gondole şi de vaporaşe stăteau eşuate în numeroase canale ale oraşului, în timp ce "vaporetti" - vaporaşele pentru transport public - au fost nevoite să îşi schimbe itinerariul.
Veneţia nu a cunoscut în 2007 creşteri semnificative ale nivelului apei, apa atingând un maximum de "doar" 109 centimetri peste nivelul mării la sfârşitul lui noiembrie. Cea mai gravă situaţie în care apele s-au umflat peste măsură s-a înregistrat în 4 noiembrie 1966, când oraşul s-a scufundat cu 194 de centimetri.

×
Subiecte în articol: magazin