x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Google: Revoluţie in lumea informaţiilor online

Google: Revoluţie in lumea informaţiilor online

de Marina Constantinoiu    |    03 Sep 2007   •   00:00
Google: Revoluţie in lumea informaţiilor online

Google ne face o nouă surpriză. De data asta, in primul rănd ziariştilor, dar nici cei care se vor informaţi in permanenţă şi nu oricum, ci cu ştiri din sursă sigură, nu vor fi lăsaţi de izbelişte.


Secţiunea News a serviciului se va imbogăţi semnificativ, după ce Google a anunţat că va publica materiale ale agenţiei Associated Press (AP) şi ale altor trei servicii de ştiri, după cum informeaza Mediaweek, preluat de Mediafax.


CONŢINUT IMBOGAŢIT. Indubitabil, aşa cum subliniază şi Associated Press, această decizie ar putea avea un impact semnificativ asupra traficului publicaţiilor online, care preiau conţinuturile agenţiei. Acum, accesul la informaţie va fi uşurat, deoarece cititorii nu vor mai fi nevoiţi să iasă de pe pagina Google News pentru a accesa materialele AP.


ŞI MAI ŞI.
Pe lăngă AP, Google News va mai publica pe pagina sa conţinuturi cu licenţă de la Agence France-Presse (AFP), The Press Association (Marea Britanie) şi The Canadian Press.


NEPARTINITOR. Google a anunţat că va mai publica link-uri către alte surse de ştiri, aşa cum a făcut intotdeauna, şi nu işi va favoriza partenerii in rezultatele căutărilor Google News. Google va incerca să işi menţină utilizatorii căt mai mult pe site şi va incepe să afişeze online reclame referitoare la Google News.


TRAFIC AMEŢITOR. In prezent, traficul Google News este mai mic decăt cel al site-urilor de ştiri administrate de principalele portaluri şi reţele de cablu din Statele Unite. Potrivit companiei de cercetare comScore, site-ul a ajuns la 9,6 milioane de utilizatori unici in iulie, comparativ cu 34 de milioane de utilizatori unici pentru Yahoo News, 24,5 de milioane pentru MSNBC.com şi 23,9 milioane pentru AOL News.

×
Subiecte în articol: magazin google news