O secvenţă dintr-un documentar în care este prezentată modalitatea de preparare a hamburgerului din ţânţari, într-un sat african, face furori pe site-urile de socializare, mulţi arătându-se dezgustaţi de o aşa hrană.
În realitate, însă, majoritatea insectelor sunt comestibile, iar valoarea nutriţională a acestora este mult superioară cărnii animalelor care sfârşesc, de obicei, în farfurie.
Printre cele mai recomandate insecte pentru consum se numără greierii, muştele, omizile, larvele de cărăbuşi şi călugăriţele.
Greierii conţin mult calciu, fiind numai buni pentru hrana copiilor, pentru că ajută la dezvoltarea oaselor şi întărirea dinţilor.
Omizile au un nivel foarte ridicat de proteine, reprezentând o hrană foarte sănătoasă, în timp ce termitele conţin mult fier şi pot fi utile în combaterea anemiei.
Pentru cei care au probleme de metabolism, larvele de fluturi de mătase sunt numai bune, pentru că sunt pline de cupru, zinc şi fier.
În Africa, ţânţarii sunt prinşi direct în cratiţe (vânătorii de ţânţari lovesc cu cratiţa în roiurile de insecte, acestea fiind strivite de lovitură) transformaţi în pastă, care este apoi modelată în formă de hamburger şi pusă la prăjit.