x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Harrison Ford, cel mai bun preşedinte fictiv al SUA

Harrison Ford, cel mai bun preşedinte fictiv al SUA

23 Oct 2008   •   00:00

Harrison Ford, care a interpretat rolul preşedintelui SUA în lungmetrajul "Air Force One", s-a situat pe primul loc în topul celor mai buni preşedinţi americani din filme, potrivit unui sondaj realizat pe site-ul Moviefone.com, apaţinând AOL, informează Reuters.



Harrison Ford a obţinut 24% din voturi, în timp ce Morgan Freeman, preşedintele american care a trebuit să salveze omenirea de impactul unei comete, în "Impact nimicitor" (1998), a atras doar 16% dintre voturile exprimate online.

"Nu ştiu dacă Obama poate spune că Morgan Freeman i-a înlesnit drumul către Casa Albă, dar cu siguranţă personajul interpretat de acesta l-a ajutat", a spus editorul-şef al Moviefone, Scott Robson. De asemenea, acesta a remarcat că opţiunile internauţilor indică faptul că, într-o lume ideală, alegătorii ar vota nu numai un preşedinte care rezolvă probleme economice, ci şi unul care ar fi capabil să-şi înfrunte duşmanii.

Următorii preşedinţi americani fictivi în preferinţele alegătorilor au fost Michael Douglas, pentru rolul din "Dragostea unui preşedinte american" (1995), unde a interpretat rolul unui şef de stat văduv care se îndrăgosteşte, şi Bill Pullman, preşedintele care în timpul mandatului său a fost nevoit să se confrunte cu o invazie extraterestră în "Ziua Independenţei" (1996).

Sondajul online s-a derulat în perioada 23 septembrie - 21 octombrie şi a atras 1,1 milioane de respondenţi.

În topul primilor zece preşedinţi fictivi au mai intrat, în ordine, şi Kevin Kline, cu rolul din "Dave - preşedinte pentru o zi" (1993), Dennis Quaid - "Vise americane" (2006), Bruce Greenwood - "Comoara Naţională: Cartea Secretelor" (2007), James Cromwell - "Pericol absolut" (2002), Jack Nicholson - "Atacul marţienilor" (1996) şi Jeff Bridges - "Persona non grata" (2000).
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea