x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Hot Christiana

Hot Christiana

de Adriana V. Paduraru    |    01 Iul 2005   •   00:00
Hot Christiana

Cristiana Raduta a disparut o vreme din peisajul muzical autohton. Promite insa ca va reveni cu cel mai important eveniment din show-biz-ul romanesc.

Cristiana Raduta sexy si indragostita


Cristiana Raduta a disparut o vreme din peisajul muzical autohton. Promite insa ca va reveni cu cel mai important eveniment din show-biz-ul romanesc.

De ce ai renuntat la teatru?
Nu am renuntat la teatru. Am schimbat, temporar, spatiul clasic cu unul multimedia. Daca intr-o sala de teatru adresez mesajul meu artistic catorva zeci de oameni, tehnologia moderna multimedia imi permite sa "apar" in fata a milioane de spectatori. Si consider ca am un mesaj, doresc sa spun ceva lumii!

Multi te considera o actrita foarte talentata. Tocmai de aceea as vrea sa te intreb daca ai de gand sa te reintorci pe "scandura"?
Multumesc mult celor care au incredere in mine! Incerc sa nu-i dezamagesc. Lor, si de fapt tuturor, adresez mesajul meu artistic - un gand pentru pace, ideea de iubire, conceptul de umanitate. Inca nu stiu cand o sa ma intorc pe "scandura". Daca destinul meu este asa, atunci cu siguranta o sa ma intorc in teatru. O actrita trebuie sa stie sa cante, sa danseze, sa faca film, teatru. A fi actor total nu inseamna numai teatru. La scoala le-am studiat pe toate. Cine si-a dorit le-a asimilat pe toate.

Care a fost cel mai important rol din cariera ta?
Rolul CRISTIANA RADUTA. Este foarte greu sa ai succes intr-o societate fundamental misogina, care a preluat foarte sexyst conceptele postmoderniste. Inca mai lucrez la acest rol! In ceea ce priveste teatrul, am tratat cu maxima seriozitate, cu emotie si multa dragoste toate rolurile pe care le-am jucat. Tot ceea ce aleg sa interpretez, in general, ma preocupa si ma obliga la evolutie, la a-mi depasi limitele creative.

Ce roluri ai refuza?
Nici un rol bun nu se refuza. Se spune ca o cariera se construieste din roluri bune. Eu cred insa ca un rol nu e suficient sa fie scris de Shakespeare ca sa-ti fie bun, trebuie sa te si potrivesti cu el, sa-ti vina bine... Oricum, ai de luptat cu personajul pana cand il "convingi" sa-ti poarte chipul... Lupta si munca sunt la fel si pentru un rol bun, si pentru unul prost si, daca e asa, mai bine sa lupti cu un rol bun, decat cu unul prost. De aceea, convingerea mea este ca o cariera se construieste mai ales pe refuzul rolurilor proaste.

Ai fi tentata de o cariera in cinematografie? Dar in televiziune? Ti-ar placea sa mai prezinti un show? Ai vreun proiect in acest sens?
As vrea sa le fac pe toate. Pot fi toate experiente interesante pentru mine. Cu siguranta, pe fiecare dintre ele, le-as face cu mare bucurie si cu convingerea ca, fiecare in parte, ar insemna o mare obligatie. Si anume, aceea de a nu-mi dezamagi fanii. Insa toate la timpul lor...

Ai aparut in Playboy. Daca ai putea da timpul inapoi si ai avea mintea de acum, ai mai accepta?
Fiecare varsta are modul ei de gandire. Este incorect sa faci procese de intentie pentru ceea ce s-a intamplat in trecut cu datele din prezent. Cand o sa am 80 de ani, o sa ma uit cu duiosie, nostalagie si... admiratie la acel numar din Playboy. Tineretea triumfatoare! Nu inteleg de unde provine acest sentiment de respingere a nudului feminin, intr-o societate europeana care se considera urmasa civilizatiei greco-romane.

Cum crezi ca ti-a influentat viata si cariera aparitia in aceasta revista? Din punctul tau de vedere a meritat? Ma refer aici si la partea materiala, si la cea, sa-i spunem, spirituala.
A fost o experienta interesanta pentru o actrita. A fost un rol, am crezut in acea experienta artistica. Sunt valori, fapte si lucruri care nu se pot cuantifica. Timpul imi va da, probabil, un raspuns daca il voi intreba.

Care este compromisul cel mai mare pe care l-ai facut in viata si in cariera?
Nu am facut compromisul de a ramane in lumea teatrului, unde, ca sa nu "duci tava" o viata, trebuia sa faci o multime de compromisuri care te pot duce la umilinta, la depersonalizare. Multe lucruri trebuie schimbate in teatrul romanesc. Poate venirea lui Ion Caramitru la conducerea Teatrul National va aduce un suflu nou.

Ce consideri tu rusinos? Cu atat mai mult cu cat romanii inca n-au scapat de prejudecati…
Sa minti, sa inseli, sa tradezi. Romanii au un defect major. Ii intereseaza mai mult viata altora, decat viata lor, si din aceasta cauza nu se pot autoevalua. Progresul lor spiritual este foarte lent. Romanii admira binele altuia pentru ca este mai comod sa-l critice, sa-l minimalizeze, sa-l denatureze...

Au existat momente in viata in care ti-ai fi dorit sa fii Vaduva Neagra?
In nici un caz. Nu pot fi Vaduva Neagra. In secolul al XIX-lea "Vaduva Neagra" simboliza devoratoarea de barbati, femeia fatala - distrugatoare de casnicii. In secolele XX-XXI, ea simbolizeaza femeia care isi ucide sotul sau participa in alt fel la uciderea lui, pentru ca are ca scop obtinerea unei anumite recompense. De obicei de ordin material. Sa-ti reamintesc de paianjenul femela Vaduva Neagra, care, dupa ce isi vede interesul, isi ucide partenerul? Cum as putea sa-mi doresc asa ceva? De ce intrebarea asta?

Ce inseamna pentru tine sa fii fericita?
Sa stau cu sotul meu si, poate, cu cativa prieteni deosebiti si sa discutam si sa transform in imagini artistice tot ceea ce ei povestesc. Sa vad, la un concert, ca am adus o clipa de fericire publicului.
Atunci, sunt, iarasi, foarte fericita!

Daca pe certificatul de nastere ar fi fost scris la capitolul "Locul nasterii" New York sau Paris, in loc de Bucuresti, cum crezi ca ar fi fost viata ta?
La fel, numai ca apartenenta la una din "natiunile bogate" da din start un avantaj zdrobitor. Cu siguranta as fi reusit.

Ai disparut o vreme din show-biz-ul romanesc. Ce ai facut in acest timp?
Am citit, am scris, am compus, am calatorit, am dormit, am visat. Am visat ca m-am trezit intr-o lume paradisiaca, intr-o lume a respectului. Acum m-am trezit si o sa fac un nou clip contra razboaielor, contra drogurilor sau contra violentei, un clip pro-dragoste. Un clip facut sa reaminteasca tuturor ca poate fi mult mai frumos sa traim si sa evoluam intr-o lume a respectului fata de semenii nostri. Acesta este crezul meu, viziunea mea! Asa cum v-am obisnuit, v-am pregatit, iarasi, o surpriza. Asteptati-va la o noutate pe piata videoclipurilor din Romania, si nu numai!

Crezi ca a avut succes campania antidrog la care ai participat alaturi de 3rei Sud Est si Animal X? Daca ti s-ar propune, ai accepta sa mai participi la un alt eveniment de acest gen?
Consider ca a fost un mare succes. Campania antidrog a fost o trezire a constiintelor tinerilor, in special. Cred ca acest gen de eveniment trebuie sa fie o prezenta permanenta, nu o campanie. Tinerii au nevoie de exemple bune. Publicul are nevoie sa vada ca ii pasa cuiva, ca il intereseaza si sa ia atitudine impotriva raului. Eu, 3rei Sud Est, Animal X am dus Romania pe CNN. A fost singura stire pozitiva difuzata despre tara noastra, din ultimii 7 ani. Cati artisti din Romania isi pot trece in palmares 2,5 milioane de spectatori in 45 de zile?

Ai planuri de maritis?
Sunt "foarte" maritata si indragostita plenar de sotul meu! In ceea ce priveste diferitele ceremonii si toate celelalte, nu am convenit sa oferim detalii.

La ce lucrezi in acest moment? Pregatesti un album nou?
Da. Nu este secret. Urmeaza sa lansam un nou videoclip cu o piesa din albumul "Unisex". In prima jumatate a lunii iulie va aparea clipul pentru melodia "Remember". O sa fie cel mai important eveniment din show-biz-ul romanesc. Promit! Poate spre sfarsitul anului un nou album.

Ce te vezi facand peste 10 ani?
Tot ce fac acum. Dragoste cat cuprinde, imi plimb cateii, fac ciorbe, mai fac si curat, cateodata fac si piata, merg la pescuit, cant prin casa, alerg pe banda, ca deh!... Trebuie sa fiu mereu in forma.
×
Subiecte în articol: viata