x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Hrănirea păsărilor poate avea efecte asupra speciilor migratoare

Hrănirea păsărilor poate avea efecte asupra speciilor migratoare

de Jurnalul National    |    06 Feb 2008   •   00:00

Hrănirea păsărilor în timpul lunilor reci de iarnă le poate ajuta să supravieţuiască, însă afectează şi speciile migratoare, aflate în declin, relatează, în ediţia de miercuri, The Telegraph

Hrănirea păsărilor în timpul lunilor reci de iarnă le poate ajuta să supravieţuiască, însă afectează şi speciile migratoare, aflate în declin, relatează, în ediţia de miercuri, The Telegraph. Experţii au demonstrat că suplimentele în materie de hrană ajută păsările în sezonul de împerechere şi asigură faptul că acestea se vor întoarce la locul unde au fost hrănite, marcându-şi teritoriul. Păsările migratoare, însă, ar putea suferi din cauza competiţiei crescute, atunci când se întorc, primăvara. Un studiu publicat, miercuri, de specialiştii de la University of Exeter şi Queen's University Belfast arată că efectul asupra speciilor migratoare nu este clar, deşi mâncarea oferită păsărilor ajută la supravieţuirea acestora.

O parte din speciile migratoare sunt în declin, din motive precum schimbările climatice sau modernizarea agriculturii în regiuni ca Africa. Oamenii de ştiinţă încurajează, cu toate acestea, hrănirea zburătoarelor, considerând că aceasta creşte succesul procesului de împerechere din lunile de primăvară. Studiul a comparat activităţile păsărilor din zece păduri din Nordul Irlandei, monitorizate timp de mai multe luni. În unele păduri, zburătoarele au primit hrană din partea oamenilor implicaţi în proiect, iar în altele au fost lăsate să-şi procure de mâncare. Cele care au primit mai multă mâncare şi-au construit cuiburi şi au depus ouă mai repede decât cele lăsate singure.

×
Subiecte în articol: magazin