x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Iadul războiului

Iadul războiului

de Adriana V. Paduraru    |    10 Ian 2008   •   00:00

Filmul "Plutoul"a primit opt nominalizări la prestigioasele Premii Oscar, câşti­gând patru: Cel mai bun regizor, Cel mai bun montaj, Cel mai bun film şi Cel mai bun sunet

 

MGM/Plutonul/Film/Joi    21:30      

The MGM Channel prezintă două drame antirăzboi. Programul începe cu “Ultima noapte senină”, o dramă despre un grup de soldaţi americani aflaţi într-o misiune în Pădurea Ardennes, la sfârşitul celui de-al doilea război mondial. Regizorul Keith Gordon i-a distribuit în rolurile principale pe Ethan Hawke, Kevin Dillon, Gary Sinise. Seria este continuată cu “Plutonul”. Filmul ur­mă­reş­te povestea tânărului Chris Taylor (Charlie Sheen), care so­seş­te în Viet­nam şi descoperă în scurt timp că cei mai mari duş­mani ai săi nu sunt doar soldaţii vietnamezi, ci şi frica, epuizarea fizică şi furia care creşte tot mai mult înlăuntrul său. “Platoon” este primul din cele trei filme regizate de Oliver Stone despre războiul din Vietnam. Înainte de filmări, toţi actorii au trebuit să reziste unui stagiu de 13 zile de pregătire intensivă. Filmul a primit opt nominalizări la prestigioasele Premii Oscar, câşti­gând patru: Cel mai bun regizor, Cel mai bun montaj, Cel mai bun film şi Cel mai bun sunet. (Adriana V. Păduraru)

Acţiune/SUA/1986/120 min.

Cu: Charlie Sheen, Tom Berenger, Wiliam Dafoe

Regia: Oliver Stone

 

Operă -  Cavaleria rusticană

MEZZO/Cavaleria rusticană/Operă/Marţi    19:20

“Cavalleria rusticană”, operă într-un act, a fost premiată de Editura Muzica­lă Sonzogno din Milano în anul 1890. Unul din cele mai aplaudate titluri ale curentului verist, “Cavalleria rusti­ca­nă” justifică pre­­zenţa sa în re­per­toriul tea­trelor din întrea­ga ­lume. Ins­piraţia cu care com­pozi­to­rul a gă­sit textul li­te­rar, corespon­den­tul mu­zi­cal, plas­­ti­citatea imaginilor şi ca­rac­te­rul pa­sio­nat al melodiei, tipic itali­ene, justifică gloria acestui titlu, cu care nu a ri­vali­zat nici o altă creaţie a lui Mas­cagni. Premiera a avut loc la “Teatro Costan­zi” din Roma, la 17 mai 1890. (A.V.P.)

 
Muzică: Pietro Mascagni

Libretul: Giovanni Targioni-Tozzeti şi Guido Menasci, după un roman de Giovanni Verga

Interpretează: Teatrul Carlo Felice din Genoa

  

Cinematecă - Revolta de pe Bounty

TCM/ Revolta de pe Bounty/Film/ Joi 23:35

Vasul Bounty pleacă din Port­­s­mouth în anul 1787. Des­ti­naţia: Tahiti. Căpitanul Bligh face tot posibilul ca va­sul să ajungă cât mai re­pe­de şi va folosi toate mij­loa­ce­le pentru a păstra disciplina. Când ajung în Tahiti, lo­cul pare pen­tru între­gul echipaj un adevărat para­dis pe Pământ faţă de infernul prin care a trecut atunci când era pe vas. La întoar­ce­rea în Anglia, ofi­ţerul Flet­cher Christian de­vine liderul unei revolte. (A.V.P.)

 
Dramă/SUA/1962/170 min.

Cu: Marlon Brando, Trevor Howard

Regia: Lewis Milestone

 
 

TCM/Pat Garrett şi Billy the kid/Film/Miercuri   23:50

Western - Pat Garrett  şi Billy the Kid

Este anul de graţie 1881 în New Me­xi­co, iar vremurile sunt puţin tulburi. Pat Garrett, fost companion al lui Billy the Kid, a devenit între timp şerif şi este interesat de ceea ce este recunoscut ca fiind teritoriul lui Billy. După ce Billy evadează, Pat face o echipă şi porneşte în ur­mă­rirea lui prin lo­curile ştiute, unde odinioară hoinăreau împreună. Înfruntarea finală are loc la Fort Sumner, un loc cu multe amintiri comune... Coloana sonoră a acestui film este asigurată de inconfundabilele ritmuri ale muzicii lui Bob Dylan. (A.V.P.)

×
Subiecte în articol: clasic