x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Îmbrăcămintea medicilor era neagră înainte. Vezi când a avut loc schimbarea!

Îmbrăcămintea medicilor era neagră înainte. Vezi când a avut loc schimbarea!

21 Sep 2016   •   20:10
Îmbrăcămintea medicilor era neagră înainte. Vezi când a avut loc schimbarea!

Culoarea îmbrăcăminţii doctorilor a fost schimbată în alb la sfârşitul anilor 1800. Datorită faptului că medicina avansa foarte repede, oamenii nu credeau în descoperirile antibioticelor şi antisepticelor şi considerau ideile legate de răspândirea bolilor nişte zvonuri. Medicii au reacţionat şi au hotărât să schimbe vestele lor negre în halate albe, pentru a fi luaţi în serios.

 

Cel mai înalt cimitir din lume se află în Brazilia. Clădirea are 32 de etaje şi poartă numele de Memorial Necropole Ecumenica III. În cimitir nu se află doar mormintele celor răposaţi. Acolo mai există un restaurant, o capelă şi o lagună. Locurile de la ultimele etaje sunt cele mai scumpe şi încadrate în categoria „premium” pentru că cei îngropaţi acolo sunt cu 180 de metri mai aproape de rai.  

 

Incă din cele mai vechi timpuri, eucaliptul a fost folosit sub formă de infuzie, sau băi de aburi pentru tratarea afecțiunilor respiratorii, sau ale aparatului urinar. În aromaterapie, uleiul de eucalipt înlătură stresul și combate oboseala și depresiile. Poate fi găsit în siropuri, pastile, uleiuri de masaj şi uleiuri volatile. De asemenea, eucaliptul dă o savoare deosebita dulciurilor.

×
Subiecte în articol: stiati ca curiozitĂŢi