x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun In faţa oglinzii. Fără mască...

In faţa oglinzii. Fără mască...

de Loreta Popa    |    19 Aug 2007   •   00:00
In faţa oglinzii. Fără mască...

Aţi incercat vreodată să vă priviţi in oglindă, nu de alta, dar să vedeţi care dintre măştile pe care le purtaţi zilnic este faţa dumneavoastră reală?

Ce vor bărbaţii

Aţi incercat vreodată să vă priviţi in oglindă, nu de alta, dar să vedeţi care dintre măştile pe care le purtaţi zilnic este faţa dumneavoastră reală?

Am cunoscut un bărbat care se apropia vertiginos de 50 de ani şi, deşi in plin succes profesional, era nemulţumit de viaţa sa personală. Era la a treia căsătorie, iar ultima dintre cuceritoarele de inimi era de altă religie decăt a lui. Atăt de mare a fost dorinţa lui de a fi iubit şi răsfăţat, incăt a trecut fără ifose, chiar dacă in sufletul lui tot in Dumnezeul lui credea, la religia femeii respective. Sacrificiul lui a trecut din păcate neobservat, pentru că o dată cu sacii văzuţi in căruţă, mai pe romăneşte spus, draga lui soţie a făcut cu sufletul lui tot ce a vrut.

Atăt de tare l-a imbrobodit, incăt acum nu mai face un pas fără ea. Fiecare mişcare a lui este trecută in carneţelul ei. Fiecare bănuţ căştigat de el, pentru că ea nu lucrează, delicată fiind din fire, este contabilizat de ea şi transferat in cea a familiei ei, destul de numeroasă de altfel. Dar partea cea mai dureroasă a afacerii era dorul imens de copii. Cinci copii din două căsătorii. Ultima soţie ii lăsase scris bărbatului ei pe un bileţel mare, chiar lăngă calculator, că nu are voie să vorbeasca decăt o dată pe săptămănă cu familiile celelalte. Dureros, dar adevărat! Din cănd in cănd, ultima soţie mergea acasă, in ţara ei, conducănd totul cu mănă forte, chiar dacă de la distanţă…

Â

Aceste deplasări erau momentele de respiro ale săracului bărbat care, deşi dorea iubire, măngăiere, linişte, răsfăţ, in fine, o viaţă calmă şi implinită, nu avea parte decăt de cereri, cereri, cereri, de fiecare dată numai de bani. De primit nu primea mai nimic inapoi. El se privea in oglindă mai rar, avea o singură faţă, o singură mască. Ea purta zeci de măşti, pe care le schimba cănd avea chef. In fiecare zi o mască, dar se mai plictisea şi purta chiar trei pe zi. Am incercat să inţeleg cum este posibil ca atunci cănd eşti in braţele soţului, pe care se presupune că il iubeşti, să nu apreciezi bunătatea lui, să nu apreciezi faptul că iţi oferă siguranţă, linişte şi iubire. Ce vor bărbaţii? Exact ce am scris. Ce vor femeile? Cine ştie?!

×
Subiecte în articol: magazin