x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Incident / Ajutor de şerif executat in SUA

Incident / Ajutor de şerif executat in SUA

de Ovidiu Ciutescu    |    08 Oct 2007   •   00:00
Adjunctul unui şerif dintr-un oraş din Wisconsin, situat in nordul Statelor Unite, a impuşcat mortal, duminică, şase tineri care se aflau la o petrecere, printre care şi pe iubita sa, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

Â

DRAMĂ. Presupusul făptaş, in vărstă de 20 de ani, a fost ucis de poliţie, căteva ore mai tărziu. Zece tineri, cu vărste cuprinse intre 17 şi 20 de ani, se aflau la o petrecere, potrivit postului local de radio WTMJ. Poliţia a confirmat faptul că unul dintre tinerii răniţi se află in stare critică. Bărbatul a inceput să tragă in jurul orei locale 03.00 (10.00 ora Romăniei) la Crandon, un mic oraş cu 2.000 de locuitori, situat intre lacul Michigan şi Lacul Superior, lăngă graniţa cu Canada. "Nu există familie care să nu fi fost afectată, intr-un fel sau altul, de această dramă", a declarat Tom Vollmar, unul dintre reprezentanţii poliţiei comitatului Forest, căruia ii este arondat Crandon. Potrivit autorităţilor locale, adjunctul şerifului era prieten cu tinerii impuşcaţi.

Â

BĂIAT AMABIL. Adjunctul şerifului "era un tip amabil, ii plăceau vănătoarea şi pescuitul, un tip normal şi in relaţii foarte bune cu toţi tinerii", a precizat ulterior un locuitor din Crandon. Cody Hanson, in vărstă de 17 ani, un prieten al victimelor, a adăugat că adjunctul şerifului "nu părea o persoană capabilă de o asemenea faptă". Potrivit CNN, principalul suspect al masacrului, descris ca "inarmat şi periculos", a fost doborăt, căteva ore mai tărziu, de către forţele de ordine care porniseră pe urma sa. Potrivit postului de radio WTMJ, făptaşul a fost identificat de poliţia comitatului Forest in persoana lui Tyler Peterson. Aceasta nu a oferit insă niciun detaliu referitor la moartea ucigaşului. Postul de televiziune Fox News a anunţat că poliţistul a fost doborăt de un trăgător de elită, din comitatul vecin, Ocanto. Poliţia a refuzat să facă declaraţii referitoare la acest subiect. De asemenea, autorităţile au cerut şi localnicilor să nu vorbească cu presa. Soţia primarului din Crandon, Gary Bradely, a explicat pentru postul de televiziune WISN că o parte dintre părinţii ai căror copii au fost prezenţi la petrecere nu au fost incă informaţi in legătură cu ce s-a intămplat. Familiile victimelor s-au reunit in biserica satului. In timpul urmăririi făptaşului, autorităţile le-au intrezis localnicilor din Crandon să iasă din case. In aprilie, SUA s-au confruntat cu un masacru (33 de morţi) comis de un student bolnav psihic, de origine coreeană, in campusul Universităţii Virginia Tech, in oraşul Blacksburg din Virginia (est).

×
Subiecte în articol: magazin