Insectele fac parte din meniu la o întrunire de trei zile a Naţiunilor Unite, găzduită de Thailanda, unde experţi în domeniu au analizat valoarea nutriţională a micilor vieţuitoare şi modalităţile prin care acestea, pot fi crescute în “ferme' speciale
Insectele fac parte din meniu la o întrunire de trei zile a Naţiunilor Unite, găzduită de Thailanda, unde experţi în domeniu au analizat valoarea nutriţională a micilor vieţuitoare şi modalităţile prin care acestea, considerate delicatese în unele ţări, pot fi crescute în “ferme' speciale” relatează AFP. Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură a ONU (FAO) a precizat că aproximativ 1.400 de specii de insecte sunt mâncate în ţări din toate colţurile lumii. Printre cele mai populare delicatese se numără gândacii, albinele, greierii şi moliile, despre care FAO spune că sunt foarte nutritive, oferind la fel de multe proteine ca şi carnea sau peştele. FAO s-a întrunit începând de marţi în oraşul Chiang Mai din nordul Thailandei pentru a examina cum pot fi incluse insectele în alimentaţia omului modern şi cum pot fi ele crescute, la scară largă, pentru comercializare.